Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Στις 3.100 μονάδες ο S&P 500 εάν ο VIX πέσει στις 12 μονάδες

tags :
Standard Chartered: Στις 3.100 μονάδες ο S&P 500 εάν ο VIX πέσει στις 12 μονάδες
Πιο είναι το πιθανό σενάριο για τον S&P 500 σύμφωνα με τους αναλυτές της Standard Chartered
Οι ανησυχίες για την εύθραυστη εμπορική σχέση ΗΠΑ-Κίνας παρακωλύουν την όρεξη των επενδυτών για επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές.
Την ίδια ώρα, οι καθημερινές υπενθυμίσεις για την παρουσία του COVID-19 είναι αδιάκοπες.
Ωστόσο, παρά το εκρηκτικό αυτό μείγμα, ο S&P 500 φαίνεται γενικά να έχει ολοκληρώσει την υπερβολική πτώση.
Όπως αναφέρει ο Steven Englander της Standard Chartered, το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πόσο στενή ήταν η σχέση τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ του S&P 500 και του Cboe Volatility Index VIX, ένα μετρητή μεταβλητότητας για τις μετοχές, γνωστός ως «δείκτης φόβου».

Το VIX βασίζεται σε συμβόλαια επιλογών για τις επόμενες 30 ημέρες που συνδέονται με τον S&P 500 και τείνει να αυξάνεται όταν οι μετοχές πέφτουν και το αντίστροφο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 29 μονάδες - κάτω από το επίπεδο των 30 μονάδων που ιστορικά έχει δείξει περισσότερη αβεβαιότητα στους επενδυτές, ενώ κάτω των 20 τείνει να υπονοεί λιγότερο άγχος στις αγορές.
Σύμφωνα με την Standard Chartered, αν ο VIX επιστρέψει στο επίπεδο των 12 μονάδων, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων.
Οι προβολές τους απεικονίζουν ότι αν ο VIX πέφτει από τα τρέχοντα επίπεδα στις 20, 16 και 12 μονάδες, ο S&P 500 θα αυξάνεται κατά 50 μονάδες κάθε φορά.
Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, εάν ο VIX πέσει στο εύρος των 12 έως 15 μονάδων θα σήμαινε ότι ο S&P 500 θα έφτανε στις 3.060 έως 3.100 μονάδες.
Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι μετά την οικονομική κρίση, χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να επιστρέψει ο VIX σε αυτά τα επίπεδα.
Η αποτροπή των κινδύνων θα μπορούσε να μειωθεί ταχύτερα τώρα λόγω πρωτοφανούς κίνησης της κεντρικής τράπεζας, αναφέρει η Standard Chartered.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης