Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της Aegean

Κ. Αχ. Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα κρατικοποίησης της Aegean
Ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες έχει δοθεί αναστολή των τελών τους
Το ενδεχόμενο κρατικοποίησης της Aegean απέρριψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά τόνισε πως δεν τίθεται ζήτημα κρατικοποίησης της Aegean, ενώ επεσήμανε ότι έχει δοθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες αναστολών των τελών τους και διευκόλυνση για μετάθεση ορισμένων πληρωμών στο μέλλον, και το ίδιο ισχύει και για τα αεροδρόμια.
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε εξετάζονται και άλλα μέτρα με το υπουργείο Οικονομικών.

Μείωση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι το υπουργείο θα προτείνει στο οικονομικό επιτελείο, η τιμή του εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να στρογγυλοποιηθεί στο 1,20 ευρώ.
«Με την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13%, το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα εισηγηθούμε να πάει στο 1,20» ανέφερε ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.
«Καθώς όμως πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20 είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες».
Εξάλλου, υπενθύμισε ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση, για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις, κατά την επόμενη αγορά τους, και πρόσθεσε ότι τώρα δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης