Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το 78% των Αμερικανών λένε όχι στα «Made in China» προϊόντα

ΗΠΑ: Το 78% των Αμερικανών λένε όχι στα «Made in China» προϊόντα
Σύμφωνα με τη δημοσκόποηση του Bloomberg, το 40% υποστηρίζει ότι απλά δεν θα αγοράσει τίποτα που κατασκευάζεται στην Κίνα, ενώ το 66% τάσσεται υπέρ της αύξησης των περιορισμών στις εισαγωγές
H συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, ποσοστό 78% προτίθεται να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για αγορά προϊόντων που κατασκευάζονται εκτός της Κίνας, ενώ το 40% υποστηρίζει ότι απλά δεν θα αγοράσει τίποτα που κατασκευάζεται στην Κίνα, όπως αποκαλύπτει δημοσκόπηση του Bloomberg.
Το 55% δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη ότι η Κίνα θα εκπληρώσει τη δέσμευσή της όσον αφορά στην εμπορική συμφωνία για αγορά περισσότερων προϊόντων των ΗΠΑ, ενώ το 66% δήλωσε, ότι τάσσεται υπέρ της αύξησης των περιορισμών στις εισαγωγές κατά την επιδίωξη συμφωνιών ελεύθερου εμπορίου ως καλύτερος τρόπος για την ενίσχυση της οικονομίας των ΗΠΑ.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/FTIpoll.jpg?itok=eWpVK-Al
Τα ευρήματα έρχονται καθώς ο Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε ότι έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την εμπορική συμφωνία που υπέγραψε με την Κίνα στις αρχές του 2020.
«Αισθάνομαι διαφορετικά τώρα, για αυτή τη συμφωνία από ότι αισθανόμουν 3 μήνες πριν», δήλωσε.
«Είναι πολύ απογοητευτικό όλο αυτό που συμβαίνει, γιατί η πανούκλα επεκτάθηκε, γεγονός που δεν έπρεπε να συμβεί και θα μπορούσε η Κίνα να σταματήσει.
Πως το άφησαν να συβμεί;
Και πώς δεν πήγε σε άλλες περιοχές της Κίνας;
Γιατί το εμπόδισαν να φύγει από τη Γουχάν, αλλά δεν το εμπόδισαν να πάει στον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.
Γιατί αυτό?
Το Πεκίνο δεν το έχει.
Άλλα μέρη δεν το έχουν», συνέχισε.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Trump είχε γράψει στο Twitter ότι 100 εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα δεν θα αντισταθμίσουν την «πληγή {που άνοιξε ο ιός} από την Κίνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης