Τελευταία Νέα
Speculator

Τα Πλαστικά Κρήτης, οι κρυμμένοι ισολογισμοί θυγατρικών, το ανύπαρκτο site της Κινέζικης θυγατρικής

Τα Πλαστικά Κρήτης, οι κρυμμένοι ισολογισμοί θυγατρικών, το ανύπαρκτο site της Κινέζικης θυγατρικής
Πάνω από το 50% του τζίρου από θυγατρικές και το 21% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών από την Κίνα
Μπορεί από τον Απρίλιο του 2016 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να έχει εκδώσει την απόφαση 8/754 με την οποία οι εισηγμένες υποχρεώνονται στις οικονομικές τους καταστάσεις να περιέχουν «Αναφορά στο διαδικτυακό τόπο όπου αναρτώνται οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, οι εκθέσεις ελέγχου του νόμιμου ελεγκτή και οι εκθέσεις του διοικητικού συμβουλίου των ανωνύμων εταιριών, οι οποίες ενοποιούνται και δεν είναι εισηγμένες και οι οποίες αντιπροσωπεύουν αθροιστικά ποσοστό μεγαλύτερο από 5% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών ή του ενοποιημένου ενεργητικού ή των ενοποιημένων αποτελεσμάτων μετά την αφαίρεση της αναλογίας των μετοχών της μειοψηφίας» αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για την Πλαστικά Κρήτης.
Έχει περάσει δε πάνω από ένα έτος από τότε που δημοσίευσαν ετήσια οικονομική έκθεση (φέτος δεν έχουν δημοσιεύσει) και παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Στην ετήσια έκθεση του 2018 αναφέρεται ότι οι οικονομικές καταστάσεις αναρτώνται (σ.σ. προσέξτε το ρήμα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.plastikakritis.com. Ωστόσο προκύπτει ότι ούτε για τη χρήση του 2018 , ούτε του 2017 ούτε και του 2016 υπάρχει ανάρτηση των οικονομικών καταστάσεων .
Δηλαδή η κατά τα άλλα μεγάλη εταιρία της Κρήτης ουδέποτε έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών. Το ζήτημα όμως είναι ότι οι θυγατρικές της συμμετέχουν σε ποσοστό 50% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών.
Η μεγαλύτερη εκ των θυγατρικών είναι η SHANGHAI HITEC PLASTICS CO με έδρα την Κίνα η οποία το 2018 συμμετείχε σε ποσοστό 21% στον κύκλο εργασιών του ομίλου με τζίρο όπως εμφανίζεται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης 58 εκ ευρώ. στην ιστοσελίδα των Πλαστικών Κρήτης (φωτό) αναφέρεται ως ιστοσελίδα της θυγατρικής ηλεκτρονική διεύθυνση www.hitecfilms.com η οποία δεν ανταποκρίνεται (ή δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί).
Να θυμίσουμε πάντως χωρίς να θέλουμε να υπονοήσουμε ότι το ίδιο ισχύει στην περίπτωση της Πλαστικά Κρήτης ότι την τακτική μη δημοσίευσης των οικονομικών στοιχείων των θυγατρικών της και ειδικά των Κινέζικων ακολούθησε η Folli Follie.
Και είναι τουλάχιστον εκτός λογικής η Πλαστικά Κρήτης να μην τηρεί τους κανόνες και να δημοσιεύει τα στοιχεία των θυγατρικών της τα οποία υποθέτουμε ότι οι ορκωτοί της εταιρίας ΣΟΛ τα έχουν ελέγξει με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τα ελεγκτικά πρότυπα προκειμένου να εκδώσουν μέχρι σήμερα πιστοποιητικά με σύμφωνη γνώμη.
Image


Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης