Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας καταγγέλλει τις απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ

Borrell (EE): Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας καταγγέλλει τις απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ
Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το κάλεσμα του του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Khatami για καταπολέμηση του Ισραήλ, έγραψε ο J. Borrell στο Twitter
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell καταδίκασε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου, τις απειλές του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Ali Khamenei κατά του Ισραήλ, εκτιμώντας ότι αυτες θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη.
"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το κάλεσμα του του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Khatami για καταπολέμηση του Ισραήλ", έγραψε ο Borrell στο Twitter.
"Αυτό συνιστά απειλή για τη διεθνή ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια.
Η ασφάλεια του Ισραήλ είναι μείζονος σημασίας και η ΕΕ θα παραμείνει στο πλευρό του", πρόσθεσε.
"Θα υποστηρίζουμε (...) οποιοδήποτε έθνος και οποιαδήποτε ομάδα που αντιτίθεται και πολεμά το σιωνιστικό καθεστώς", είχε γράψει χθες, Τετάρτη ο αγιατολάχ Ali Khamenei, στον λογαριασμό του στο Twitter, καλώντας στην υπεράσπιση των "αγώνων" των Παλαιστινίων για να καθορίσουν το μέλλον τους.
Είχε προσθέσει ότι "η φύση του σιωνιστικού καθεστώτος ήταν ασυμβίβαστη με την ειρήνη καθώς οι σιωνιστές επιδιώκουν να αυξήσουν (την επιφάνεια) του εδάφους τους".
"Η εξάλειψη του σιωνιστικού καθεστώτος δεν σημαίνει την εξάλειψη των Εβραίων (...)
Αλλά την 'εξάλειψη του Ισραήλ'", είχε γράψει επίσης ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αποκαλώντας τους σιωνιστές "καρκίνο" και καλώντας στην εκδίωξη των "κακοποιών όπως ο Benjamin Netanyahu", ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης