Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (υπ.Ναυτιλίας): Θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Πλακιωτάκης (υπ.Ναυτιλίας): Θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
Έχουμε επεξεργαστεί σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων στα μικρά νησιά είπε ο κ.Πλακιωτάκης
Τη θέση ότι σταδιακά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα αυξηθεί η πληρότητα στα πλοία διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ.Πλακιωτάκης.
Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο κ.Πλακιωτάκης είπε πως «ξεκινάμε με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο 50%», το οποίο όμως σταδιακά και τη σωστή στιγμή θα αλλάξει.
«Δεν πρόκειται να πάμε με ένα πρωτόκολλο 50% καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Τα πρωτόκολλα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αναθεωρούνται» είπε ο κ.Πλακιωτάκης κάνοντας λόγο για σταδιακή αύξηση της πληρότητας των πλοίων στις ακτοπλοϊκές μεταφορές στη διάρκεια του καλοκαιριού.
Παράλληλα, είπε πως σε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, «η μάσκα είναι υποχρεωτική», ενώ υποστήριξε ότι θα υπάρχουν ειδικοί χώροι στα πλοία και στην περίπτωση κρούσματος, θα απομονώνεται ο επιβάτης.
Σε ερώτηση για το εάν αν τα νησιά θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε τυχόν κρούσματα κορωνοϊού από τουρίστες, ο υπ.Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην αύξηση των κλινών στα νησιά, ενώ σημείωσε πως «έχουν επεξεργαστεί σχέδια για αντιμετώπιση κρουσμάτων και στα μικρά νησιά».
Όπως είπε, το Λιμενικό Σώμα θα παραλάβει το καλοκαίρι τρία πλωτά ασθενοφόρα και υπάρχει πλάνο παραλαβής ακόμα τριών.
Ως προς τη λήψη μέτρων προστασίας σε σχέση με το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα,  είπε πως «ό,τι ισχύει για εμάς θα ισχύει και για τους τουρίστες» επισημαίνοντας πως ο ΕΟΔΥ έχει ήδη εκδώσει στα αγγλικά τις σχετικές οδηγίες.
Αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ακτοπλοϊκή κίνηση, ο κ.Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι «είναι γεγονός ότι τους προηγούμενους 2 μήνες η τουριστική κίνηση είχε πέσει 90%» ενώ προανήγγειλε πως στις αρχές Ιουνίου «θα καταθέσουμε ειδική πρόταση στην ΕΕ για μείωση στους ακτοπλοϊκούς φόρους».
«Με δεδομένο ότι το τρίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου – Σεπτεμβρίου οι ακτοπλοϊκές εταιρίες καλύπτουν το 60% του τζίρου τους, όλοι μας ευελπιστούμε να μην χαθεί η χρονιά» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης