Με βελτιωμένες συναλλαγές στο +6% η ΕΥΑΘ – Εξαιρετική η εικόνα του ισολογισμού χρήσης 2019

Με βελτιωμένες συναλλαγές στο +6% η ΕΥΑΘ – Εξαιρετική η εικόνα του ισολογισμού χρήσης 2019
Η καθαρή θέση είναι στα 183,2 εκατ. ευρώ, άρα και p/bv κάτω από τη μονάδα - Το p/e επομένως είναι μονοψήφιο
Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε η ΕΥΑΘ για τη χρήση 2019 φαίνεται πως υπενθύμισαν στους επενδυτές την αξία της εταιρείας και το σημαντικό discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή.
Η στήλη έγραψε νωρίτερα: Θα λέγαμε πως τα αποτελέσματα χρήσης 2019 δε δείχνουν ανάπτυξη, αλλά σε αυτές τις εταιρείες και σε αυτές τις εποχές μας απασχολούν άλλα.
Η αποτίμηση με βάση το χθεσινό κλείσιμο ανέρχεται στα 135,3 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη το 2019 διαμορφώθηκαν στα 14,6 εκατ. ευρώ. Το p/e επομένως είναι μονοψήφιο.
Επιπλέον ο τραπεζικός δανεισμός μαζί με τις μισθώσεις δεν ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και στο ταμείο υπήρχαν 75,8 εκατ. ευρώ. Άρα το ταμείο ξεπερνά το 50% της αποτίμησης. Υπήρχαν και απαιτήσεις 63 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι στα 183,2 εκατ. ευρώ, άρα και p/bv κάτω από τη μονάδα.
Υπάρχουν προοπτικές αύξησης του τζίρου αλλά θα μπορούσαμε να βρούμε και λίγες «σκιές» στον ισολογισμό που θα μας έκαναν λίγο επιφυλακτικούς.
Αλλά με τιμή στο ΧΑ 3,73 ευρώ η μετοχή είναι τσάμπα.
Θα δοθεί μέρισμα 0,268 ευρώ ανά μετοχή το οποίο είναι υπερδιπλάσιο του περσινού και η μερισματική απόδοση είναι 7%.
Η μετοχή σήμερα ενισχύεται 6,17% και βρίσκεται στα 3,96 ευρώ με όγκο 15 χιλ. τεμάχια, ο οποίος δεν είναι υψηλός αλλά είναι βελτιωμένος έναντι των όγκων που μας έχει συνηθίσει η μετοχή.
Η αποτίμηση είναι στα 143,7 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

BREAKING NEWS