Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά ο χρυσός λόγω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,8% και τα 1.735,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά ο χρυσός λόγω της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,8% και τα 1.735,50 δολ. ανά ουγγιά
Η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας οδηγεί τον χρυσό ανοδικά
Άνοδο κατέγραψε σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου ο χρυσός, λόγω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Ιουνίου 2020 αυξήθηκε κατά 0,8% στα 1.735,5 δολ. ανά ουγγιά.
Η Κίνα προσπάθησε να επιβάλει νόμο περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο της χώρας και αμφισβητώντας εν τοις πράγμασι την αυτονομία της.
Οι ΗΠΑ αντέδρασαν αμέσως, ενώ η αμερικανική γερουσία πέρασε νομοθεσία που απαγορεύει σε κινεζικές εταιρείες να αντλούν χρήματα από τη Wall Street.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο χρυσός σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012, και συγκεκριμένα στα 1.764,55 δολ. ανά ουγγιά.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Απριλίου, οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναγνωρίζουν το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων στήριξης εάν συνεχιστεί η ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.
Πλέον, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία της Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία αφορούν τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στη χώρα και τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας.
«Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει κλειδωμένο εντός ενός εύρους 40 δολ. (από 1.720 δολ. έων 1.760 δολ.) και θα συνεχίσει να βρίσκει σταθερό ενδιαφέρον προς το κατώτερο άκρο στο εγγύς μέλλον», δήλωσε σε σημείωμά της η MKS PAMP.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχώρησε κατά 4,1% στα 1.977 δολ. ανά ουγγιά, μετά τα υψηλά ενός μήνα στα οποία είχε βρεθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Επιπλέον, η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου 2020 κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 2,3% στα 886,3 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2020 για το ασήμι κινήθηκε ανοδικά κατά 1,9% στα 17,693 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης