Αστυνομική επιχείρηση στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών – Kατασχέθηκαν από ψυγεία μέχρι μπάρμπεκιου με κάρβουνα

Αστυνομική επιχείρηση στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών – Kατασχέθηκαν από ψυγεία μέχρι μπάρμπεκιου με κάρβουνα
Σε μία από τις πτέρυγες βρέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών όπως, ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, κ.α.
Από κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, συσκευές αποθήκευσης αρχείων (usb) και αυτοσχέδιο αποστακτήριο, μέχρι και ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ψυγεία και τηλεοράσεις,  βρέθηκαν στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου 23/5 αστυνομική επιχείρηση, που εξελίχθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε κελιά, κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και υπαίθριους χώρους του Καταστήματος Κράτησης, ενώ διενεργήθηκαν και σωματικές έρευνες σε 62 κρατουμένους.
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, όπως 22 κινητά τηλέφωνα  πλήθος φορτιστών και ακουστικών, 10 ξύλινες και μεταλλικές ράβδοι, 10 μαχαίρια και μεταλλικές λάμες, συσκευές αποθήκευσης αρχείων (usb), ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικά χάπια, ποσό ύψους 252,55 ευρώ και ψαλίδι, ένα αυτοσχέδιο αποστακτήριο, συσκευασίες με ουσίες, αγνώστου σύστασης, και ναργιλές και πακέτα τσιγάρων.
Image
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε,  σε μία από τις πτέρυγες βρέθηκε μεγάλος αριθμός ειδών, για τα οποία διενεργείται πειθαρχική έρευνα σχετικά με την προέλευση και την εισαγωγή τους στο Κατάστημα Κράτησης όπως, ψυγεία και καταψύκτες, επιδαπέδιο κλιματιστικό, τηλεοράσεις, μπάρμπεκιου με κάρβουνα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρική κουζίνα, φούρνος μικροκυμάτων, κ.λπ.) οικιακός εξοπλισμός και είδη κουζίνας, γυάλινη πρόσοψη τζακιού, μπουκάλια με οινοπνευματώδη, δοχεία με συμπληρώματα εκγύμνασης κ.λπ. αντικείμενα.
Image
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 30 κρατούμενοι, εκ των οποίων 13 ημεδαποί και 17 αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται - κατά περίπτωση- με τα ναρκωτικά, τα όπλα, την προμήθεια κινητού τηλεφώνου και για αντίσταση κατά των αστυνομικών.
Σημειώνεται ότι την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κ. Σκούμας, ενώ στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού, συμμετείχαν 83 αστυνομικοί κυρίως από Υπηρεσίες Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής καθώς και ομάδα της Ε.Κ.Α.Μ., ενώ χρησιμοποιήθηκαν και 6 αστυνομικοί σκύλοι.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS