Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Μετά την πανδημία οι πρόσφυγες θα θελήσουν να ξαναπάνε στην Ελλάδα

Cavusoglu: Μετά την πανδημία οι πρόσφυγες θα θελήσουν να ξαναπάνε στην Ελλάδα
"Λόγω της πανδημίας η ροή του μεταναστών επιβραδύνθηκε", ανέφερε ο M. Cavusoglu
Για νέο προσφυγικό κύμα από την Τουρκία προς την Ελλάδα μετά την πανδημία έκανε λόγο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu.
Ο Mevlut Cavusoglu σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι το Σάββατο 23/5  αναφέρθηκε στο προσφυγικό και στον Έβρο, εκτιμώντας ότι μετά την πανδημία οι μετανάστες που πήγαν κοντά στα σύνορα θα θελήσουν να ξαναπάνε εκεί.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Cavusoglu ανέφερε πως «υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας η ροή του μεταναστών επιβραδύνθηκε.
Αλλά μετά την πανδημία θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί και δεν το λέω αυτό ως απειλή».
Ακόμη,  αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση του τουρισμού στην Τουρκία.
Υπογράμμισε ότι οι Γερμανοί και Ρώσοι θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία, εν μέρει λόγω της επιτυχημένης, διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μάλιστα, τόνισε ότι «σε σύγκριση με άλλες χώρες όσον αφορά την πανδημία, η Τουρκία ξεχωρίζει όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων» και «οι τουρίστες θέλουν να έρθουν γι’ αυτό το λόγο».
Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να τους φέρουμε εδώ, πρέπει να μπορούν οι άνθρωποι να ξανάρθουν στην Τουρκία για διακοπές», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, σημείωσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να ξεκινήσει πάλι τις διεθνείς πτήσεις και γι΄αυτό συνεργάζεται με τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και και τη Ρωσία.
«Μίλησα δύο φορές με τον S. Lavrov. Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι τουρίστες θέλουν να έρθουν στη χώρα μας», σημείωσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης