Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

O πλανήτης διέθεσε 13,5 τρισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει οικονομικά τον κορωνοιό αυξάνοντας την παγκόσμια Μαύρη Τρύπα της απληστίας

O πλανήτης διέθεσε 13,5 τρισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει οικονομικά τον κορωνοιό αυξάνοντας την παγκόσμια Μαύρη Τρύπα της απληστίας
Είμαστε στο δρόμο για ένα τελικό παιχνίδι υπερπληθωριστικού σοκ
O πλανήτης διέθεσε 13,5 τρισ. δολάρια – μόνο οι ΗΠΑ 10 τρισεκ. -  για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοιού αυξάνοντας την Παγκόσμια Μαύρη Τρύπα της απληστίας
Τα 10.000 δολάρια είναι αρκετά για υπέροχες διακοπές ή για να αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, τα 10.000 δολάρια είναι το εισόδημα για ένα έτος εργασίας για τον μέσο άνθρωπο στη γη.
Το 1.000.000 δολάρια αντιστοιχούν σε 92 χρόνια εργασίας για τον μέσο άνθρωπο στη γη, ζυγίζουν ακριβώς 10 κιλά.
Γιατί τα αναφέρουμε αυτά;
Η εντολή της FED και της ΕΚΤ είναι να διατηρήσουν τη σταθερότητα των τιμών και χαμηλά την ανεργία.
Η Federal Reserve και η ΕΚΤ εκτυπώνουν χρήματα με βάση την υπόθεση ότι η αύξηση της προσφοράς χρήματος θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας.
Σε απάντηση στην ύφεση που προκαλεί ο κορωνοιός στις ΗΠΑ (και διεθνώς), η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει το μεγαλύτερο πακέτο τόνωσης στην αμερικανική ιστορία, προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρείες και τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τις επιπτώσεις του σοκ και της καραντίνας, καθώς η καραντίνα είναι αυτή που προκάλεσε την ύφεση.
Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει
-340 δισεκατομμύρια δολάρια και συμπληρωματικές δαπάνες (Νοσοκομεία, Βετεράνοι, Δημόσιες συγκοινωνίες κ.λπ.)
-221 δισεκατομμύρια δολάρια για διάφορα φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις
-150 δισεκατομμύρια δολάρια άμεση βοήθεια στις πολιτείες (διανέμεται με βάση τον πληθυσμό)
-500 δισεκατομμύρια δολάρια δάνεια / εγγυήσεις για επιχειρήσεις, πολιτείες και δήμους
-349 δισεκατομμύρια δολάρια δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις
-301 δισεκατομμύρια δολάρια για άμεσες πληρωμές σε νοικοκυριά
-250 δισεκατομμύρια δολάρια για επιδόματα ανεργίας
-32 δισεκατομμύρια δολάρια στις αεροπορικές εταιρείες

Τα 301 δισεκατομμύρια δολάρια για άμεσες πληρωμές σε νοικοκυριά (επίσης γνωστά ως UBI ή χρήματα από το ελικόπτερο, είναι μόνο το 15% του συνολικού πακέτου διάσωσης.
Επίσης, αυτό το πακέτο διάσωσης είναι μόνο ένα από τα πολλά.
Η συντριπτική πλειονότητα του πακέτου προορίζεται για τη διάσωση εταιρειών , πολλές από τις οποίες έχουν πραγματοποιήσει επαναγορές ιδίων μετοχών τα τελευταία χρόνια και τώρα δεν έχουν τα διαθέσιμα μετρητά για να ξεπεράσουν την οικονομική στασιμότητα.
Τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια για εγγυήσεις για τις επιχειρήσεις ανοίγουν επίσης την πόρτα για την κυβέρνηση να αναλάβει ποσοστά μετοχών σε αυτές τις αποτυχημένες επιχειρήσεις.
Η οικονομική καραντίνα ήταν επιλογή των κυβερνήσεων, θεώρησαν ότι εάν σταματήσουν την λειτουργία της οικονομίας και των πολιτών θα μειώσουν τα κρούσματα και τους νεκρούς, είναι πρωτοφανές στη σύγχρονη ιστορία όσον αφορά την οικονομική ζημία.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια του πολέμου, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα εργοστάσια παρέμειναν ανοιχτά.
Αυτήν τη στιγμή υλοποιούνται 6 μεγάλα πακέτα οικονομικής τόνωσης (πράξεις εκτύπωσης χρημάτων) κατά τον Μάιο του 2020.
Το πιο διάσημο πακέτο δημοσιονομικών κινήτρων είναι ύψους 2 τρισεκ. δολαρίων το US Government Bailout of the Economy, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του γιγαντιαίου παζλ εκτύπωσης χρημάτων διεθνώς.
Ο οικονομικός κύκλος 2009-2020 υπήρξε η μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη στην ιστορία.
Η επέκταση τροφοδοτήθηκε από ιστορικά χαμηλά επιτόκια και με κίνητρο την εκτύπωση χρημάτων της Fed (QE) και της ΕΚΤ αλλά και των άλλων κεντρικών τραπεζών.
Η FED π.χ. σε συνεργασία με τις τράπεζες αύξησε την προσφορά χρήματος δίνοντας δάνεια που δεν υποστηρίζονταν από πραγματικές αποταμιεύσεις, αυτό απαιτεί συνεχή πιστωτική εισροή στο χρηματοοικονομικό σύστημα.
Από τη συντριβή του 2008, η οικονομία αυξήθηκε ελάχιστα, κυρίως αυξήθηκε το  χρηματιστήριο.
Οι τιμές των μετοχών, των ακινήτων και των επενδύσεων σημείωσαν άνοδο.
Το τραπεζικό σύστημα είχε ήδη αντιμετωπίσει κρίσεις τον Σεπτέμβριο του 2019, με την Federal Reserve να διοχετεύει 412 δισεκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες μέσω repos, έτσι ώστε οι τράπεζες να διαθέτουν ρευστότητα.
Η Fed αρχικά προσποιήθηκε ότι αυτή η διοχέτευση ρευστότητας δεν είναι εκτύπωση χρημάτων QE, η οποία ωθούσε τις μετοχές σε νέα υψηλά όλων των εποχών.
Το 2019, πριν ξεκινήσει τον κορωνοιό και την καραντίνα, ήταν πολλοί αυτοί που είχαν προβλέψει μεγάλη διόρθωση στις μετοχές το 2020.
Η καραντίνα ήταν ο καταλύτης, όχι η αιτία, που παρείχε μια καλή κάλυψη σε όλους τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους πολιτικούς να κατηγορήσουν τον κορωνοιό ως υπαίτιο για την τρέχουσα παγκόσμια κρίση.
Η αλήθεια είναι ότι η Fed, η ΕΚΤ, οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας, Βρετανίας, Ελβετίας είχαν ήδη διοχετεύσει τεράστια χρηματικά ποσά στην οικονομία πριν ξεκινήσει η κρίση του κορωνοιού, ο ιός είναι απλά μια δικαιολογία, ενώ η παγκόσμια κρίση οικονομικού χρέους εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες.

Πολλοί δεν παρατήρησαν την οικονομική κρίση πριν από τον κορωνοιό.

Λίστα Bailout κρατικών διασώσεων και χρονολόγιο:

10 Σεπτεμβρίου 2019  έως 31 Δεκεμβρίου 2019

- 400 δισεκ. δολάρια repos στις αμερικανικές τράπεζες
«Ήταν μια τεράστια ένεση ρευστότητας» για να αποτρέψουν τις τράπεζες να καταρρεύσουν το νέο έτος 2020.

1 Ιανουαρίου 2020 με 14 Απριλίου 2020

-1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια Bailout το 2020
Το QE είναι τόσο μεγάλο που επισκιάζει την οικονομική κρίση του 2008 και το ποσό των 1,6 τρισεκ. αφορά μόνο τον Απρίλιο του 2020, ακόμη και ο επικεφαλής της Fed παραδέχεται ότι είναι μοναδικό.

24 Μαρτίου 2020

 4 τρισεκ. δολάρια από την FED
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεσμεύτηκε να παράσχει 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε «οτιδήποτε»  έχει ανάγκη το 2020 λόγω του κορωνοιού, και στη συνέχεια το άλλαξε σε «ανοιχτή ποσοτική χαλάρωση», που σημαίνει με απλούς όρους «εκτύπωση όσων χρημάτων χρειαστεί» για να αποτρέψει τον αποπληθωρισμό και να αποτρέψει χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κατάρρευση.
Τα 4 τρισεκ. δολάρια είναι απλώς ένας αριθμός στο ότι χρειάζεται.

26 Μαρτίου 2020

Bailout 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων
Το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης στην αμερικανική ιστορία, όταν ψηφίστηκε από το Κογκρέσο.

9 Απριλίου 2020

Διάσωση 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι εργαζόμενοι θα λάβουν 500 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Wall Street και οι επιχειρήσεις θα λάβουν 3 φορές αυτό το ποσό (1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια).

21 Απριλίου 2020

Δημιουργείται ειδικός λογαριασμός χρηματοδότησης με 484 δισεκ. δολαρία για την αντιμετώπιση του κορωνοιού  

Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρη η παραπάνω λίστα χρηματοδοτείται από την Fed. Ακόμη και οι κρατικές ενισχύσεις χρηματοδοτούνται από την Fed.
Θα υπήρχαν πολύ περιορισμένες εγγυήσεις εάν δεν υπήρχε διαθέσιμος εκτυπωτής χρημάτων, όπως το The Fed.

Πακέτο 10 τρισεκ. δολαρίων για τον υπερπληθωρισμό το 2020 - Προοπτική

-10,5 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι πάνω από το 30% του ΑΕΠ των ΗΠΑ και υπερδιπλασιάζουν τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
-10 τρισεκ. δολάρια είναι περισσότερα από το διπλάσιο της προσφοράς χρήματος M1 USD (καταθέσεις μετρητών και τραπεζικών λογαριασμών 4 τρισεκατομμύρια δολάρια τέλος του 2020).
-10 τρισ. δολάρια είναι 30.500 δολάρια για κάθε άτομο στις ΗΠΑ.

Ερώτηση: Ποιο είναι το τελικό παιχνίδι;
Απάντηση: Πρώτος αποπληθωρισμός (κλείσιμο οικονομίας λόγω καραντίνας) και μετά υπερπληθωρισμός.
Γιατί υπερπληθωρισμός;
Επειδή το επιτόκιο είναι η ίδια η αξία του χρήματος και ορίζεται στο μηδέν.
Το επιτόκιο είναι το κόστος ευκαιρίας δανεισμού των χρημάτων - διακινδυνεύοντας να μην επιστραφούν χρήματα.
Το χρήμα παρ΄ ότι είναι ποιόν της ελεύθερης αγοράς, παραδόξως η αξία του χρήματος ελέγχεται κεντρικά από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου. δεν ελέγχεται από την ελεύθερη αγορά.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια αξία (τόκος) χρήματα αποδίδει ο τραπεζικός λογαριασμός σας αποφασίζουν οι κεντρικές τράπεζες.
Τα επιτόκια είναι τώρα μηδέν, σε πολλές χώρες.
Αυτό σημαίνει ότι η αξία του χρήματος είναι μηδενική, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ή αναβαλλόμενο κόστος ευκαιρίας κατά το δανεισμό χρημάτων.
Ορισμένες χώρες έχουν ακόμη και αρνητικά επιτόκια, κάτι που θεωρήθηκε συνωμοσία πριν από 10 χρόνια είναι τώρα το νέο φυσιολογικό.
Οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στα κανονικά επιτόκια.
Το χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται σε 25 τρισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάιο του 2020.
Με κανονικό επιτόκιο 5%, το κόστος εξυπηρέτησης χρέους της κυβέρνησης των ΗΠΑ θα ήταν 1,25 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Τα φορολογικά έσοδα ανέρχονται σε 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
 Όταν κάποιος πληρώνει το 35% των ετήσιων εσόδων του για την εξυπηρέτηση των τόκων του χρέους, όλοι γνωρίζουν ότι κάποιος έχει χρεοκοπήσει.
Με επιτόκια 0% αυτό μπορεί να συνεχιστεί για πολύ περισσότερο.
Υπάρχουν δύο τρόποι εξόφλησης του δημόσιου χρέους.
Η πρώτη επιλογή είναι να πείτε στους πιστωτές ότι δεν θα πάρουν τίποτα, κάτι που είναι μια επώδυνη διαδικασία με πολλές επιπτώσεις.
Μια άλλη επιλογή είναι απλώς να εκτυπώσετε μετρητά και να δώσετε στους πιστωτές υποτιμημένα μετρητά.
Το πρόβλημα είναι ότι οι υπεύθυνοι αποταμιευτές τιμωρούνται καθώς οι αποταμιεύσεις τους πέφτουν σε αγοραστική δύναμη, ενώ οι χρεωμένοι καταναλωτές ανταμείβονται πολύ καθώς τα δάνεια τους υποτιμούνται.

Μηχανισμός εκτύπωσης Fed

Η Fed εκτυπώνει χρήματα αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία, όπως τίτλους με υποθήκη, κυβερνητικά και εταιρικά ομόλογα κ.λπ., μειώνοντας τα μετρητά στις τράπεζες.
Η Fed αγόραζε περιουσιακά στοιχεία βαθμού AAA κατά το QE 1 έως 4, αλλά τώρα το 2020 η Fed αγοράζει ομόλογα, μετοχές και άλλα.
Η Fed αρχικά προσποιήθηκε ότι αυτή η διοχέτευση ρευστότητας δεν είναι εκτύπωση χρημάτων QE, η οποία ώθησε τις μετοχές σε νέα υψηλά όλων των εποχών.
Οι κυβερνητικοί οικονομολόγοι αναφέρουν ψεύτικους αριθμούς πληθωρισμού, τροποποιώντας τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, αφαιρώντας επανειλημμένα πολύ σημαντικούς παράγοντες από τα στατιστικά στοιχεία που διαφορετικά θα αποκάλυπταν αύξηση του ΔΤΚ.
Η Fed θα συνεχίσει να εκτυπώνει χρήματα δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ανισότητα.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια σε αρνητικά επιτόκια ή να εκτυπώσει άλλα 3,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ρόλος του αποπληθωρισμού

Πρώτος αποπληθωρισμός και μετά υπερπληθωρισμός.
Αυτός είναι ο ισχυρισμένος δρόμος προς τα εμπρός για την παγκόσμια οικονομία.
Με τον κόσμο χρεωμένο όπως ποτέ άλλοτε, ο μεγαλύτερος φόβος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ο αποπληθωρισμός.
Ο αποπληθωρισμός συμβαίνει όταν η ταχύτητα του χρήματος επιβραδύνεται σοβαρά. Κατά τη διάρκεια του αποπληθωρισμού τα πράγματα γίνονται φθηνότερα και οι άνθρωποι καθυστερούν τις αγορές, καθώς οι τιμές του αύριο θα είναι χαμηλότερες και ακόμη χαμηλότερες τον επόμενο μήνα.
Ενώ αναμένει η κοινωνία χαμηλότερες τιμές, η οικονομία σταματάει.
Ενώ οι μετοχές, τα ακίνητα και άλλες επενδύσεις μειώνονται, η επιβάρυνση του χρέους παραμένει η ίδια, καταναλώνει τα χρήματα του κόσμου με τον ίδιο ρυθμό κάθε μήνα, ενώ υπάρχουν λιγότερα μετρητά.
Ο αποπληθωρισμός προκαλεί συνέπειες και στις τράπεζες με τις καταθέσεις.
Τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι τράπεζες επίσης χάνουν αξία και θέτουν σε κίνδυνο τις τράπεζες λόγω αφερεγγυότητας.
Για να σταματήσει ο αποπληθωρισμός το 2020 λόγω της καραντίνας, η Fed θα εισφέρει τρισεκατομμύρια (το ίδιο κάνει και η ΕΚΤ) στην οικονομία.
Με την προσέγγιση «οτιδήποτε χρειάζεται» του «ανοιχτού QE», η Fed πιθανότατα θα πλημμυρίσει το σύστημα με αρκετά χρήματα για να σταματήσει τον αποπληθωρισμό, αλλά ο αποπληθωρισμός θα αντιστραφεί και θα γίνει υπερπληθωρισμός, όλα λόγω των τεράστιων ποσών εκτυπωμένων χρημάτων.
Ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell είπε ότι η Fed «δεν θα εξαντληθεί από πυρομαχικά»
Η Fed δεν ξέρει ακριβώς τι είναι "αρκετά" καθώς τα αποτελέσματα φαίνονται αργά.
Τα αποδεικτικά στοιχεία για την εκτύπωση σε μετρητά μπορούν να φανούν στις μετοχές κάνοντας το αδύνατο, όπου από τις 13 Μαΐου 2020, ο NASDAQ καταγράφει κέρδη για το 2020 ξεπερνώντας τις απώλειες που προκάλεσε η κρίση του κορωνοιού.
Ενώ οι μετοχές ανεβαίνουν λόγω της εκτύπωσης χρήματος, μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στηρίζεται στην αύξηση του χρέους.
Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται όλο και περισσότερο χρέος για τη δημιουργία της ίδιας αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας.
Υπερπληθωρισμός για τα περιουσιακά στοιχεία για να χρηματοδοτήσει την Wall Street, ενώ η βασική οικονομία καταρρέει…. είναι παράδοξο.
Η αγορά παραγώγων με 1 quadrillion βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών.

Το παιχνίδι τελειώνει

Η μελλοντική αβεβαιότητα θα αποτρέψει την κατανάλωση, δημιουργώντας μια καμπύλη αποπληθωρισμού.
Η Fed θα διοχετεύσει μετρητά στο σύστημα έως ότου οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αναμένουν υψηλότερες τιμές, κάτι που θα ωθήσει τους ανθρώπους να ξοδέψουν χρήματα σήμερα, αντί για αύριο.
Αυτό συμβαίνει λόγω υπερπληθωρισμού.
Οι Κεντρικές Τράπεζες κάποια στιγμή θα πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια θα είμαστε κοντά σε ένα τελικό παιχνίδι τύπου υπερπληθωρισμού Weimar.
Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν ιδέα για τις συνέπειες σχετικά με τα τρισεκατομμύρια δολάρια που εκτυπώνουν η FED και η ΕΚΤ.  
Η Fed μπορεί να εκτυπώσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ή 100 τρισεκατομμύρια δολάρια και όλα να φαίνονται τα ίδια.
Είμαστε στο δρόμο για ένα τελικό παιχνίδι υπερπληθωριστικού σοκ.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/demonocracy.info-2020_usa_rescue_bailout-2_trillion-corona-v01.jpg?itok=mifQKoq4

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης