Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράν: Δύσκολο να προβλεφθούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τη ζήτηση

Ιράν: Δύσκολο να προβλεφθούν οι τιμές του πετρελαίου καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τη ζήτηση
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε σήμερα 25/5 ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι τιμές του αργού, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ζήτησης
Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δήλωσε σήμερα 25/5 ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι τιμές του αργού, καθώς επικρατεί αβεβαιότητα για τις προοπτικές της ζήτησης, όπως μετέδωσε το ιρανικό κρατικό ραδιόφωνο.
«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις τιμές του αργού και τώρα η ζήτηση είναι ασαφής» δήλωσε ο B. Zangane στο κρατικό ραδιόφωνο.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν σήμερα άνοδο, αντιστρέφοντας τις προηγούμενες απώλειες, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο προχωρούν σε χαλάρωση των μέτρων του lockdown που επιβλήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.
«Δεν είναι σαφές εάν η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει και πότε η ζήτηση θα επανέλθει στο φυσιολογικό.
Οι μεγαλύτερες παγκοσμίως οικονομίες καταγράφουν αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της ζήτησης για προϊόντα πετρελαίου και κατά συνέπεια για το αργό» ανέφερε ο Zangane.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η Τουρκία «δεν χαιρέτισε» την προσφορά του Ιράν για αποκατάσταση των ζημιών σε αγωγό φυσικού αερίου εντός της Τουρκίας, που μεταφέρει ετησίως περίπου 10 εκατ. κυβικά μέτρα ιρανικού αερίου προς την Τουρκία.
Ο αγωγός υπέστη ζημιές από έκρηξη που έγινε τον Μάρτιο και ανεστάλη η ροή ιρανικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία.
«Εξαιτίας της έκρηξης, έχουν ανασταλεί οι εξαγωγές αερίου μας προς αυτή τη χώρα.
Αν και δεν χρειάζονται πάνω από μερικές ημέρες για να αποκατασταθεί ο αγωγός, η τουρκική πλευρά δεν τον έχει ακόμη επισκευάσει» προσέθεσε ο Zangane.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης