Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πλήγμα του κορωνοϊού - Οι χώρες του ΟΟΣΑ κατέγραψαν τη χειρότερη 3μηνιαία μείωση του ΑΕΠ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση

Το πλήγμα του κορωνοϊού - Οι χώρες του ΟΟΣΑ κατέγραψαν τη χειρότερη 3μηνιαία μείωση του ΑΕΠ μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση
Γαλλία και Ιταλία καταγράφουν τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ ανάμεσα στις επτά μεγάλες χώρες του ΟΟΣΑ
Τεράστιο είναι το πλήγμα του κορωνοϊού στις χώρες του ΟΟΣΑ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το CNBC, το ΑΕΠ των χωρών του ΟΟΣΑ υποχώρησε κατά 1,8% το α' τρίμηνο του 2020 λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.
Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις, πρόκειται για τη μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση του ΑΕΠ μετά την κατά 2,3% συρρίκνωση που καταγράφηκε στις αρχές του 2009, που σημειώθηκε στο αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ανάμεσα στα μεγάλα επτά κράτη μέση (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) Γαλλία και Ιταλία, υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα.
Πιο αναλυτικά, το ΑΕΠ της Γαλλίας υποχώρησε κατά 5,8% τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, ενώ το ΑΕΠ της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά 4,7%.
Στο προηγούμενο τρίμηνο, τα ΑΕΠ τους υποχώρησαν κατά 0,1% και 0,3% αντίστοιχα.
Εν τω μεταξύ, το ΑΕΠ της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησε κατά περίπου 2% με το ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συρρικνώνεται κατά 3,3%.
Παράλληλα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ υποχώρησε κατά 1,2% το α' τρίμηνο του 2020 έναντι 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο.

Image
Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει πως ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη βαθύτερη παγκόσμια ύφεση μετά τη δεκαετία του 1930, ενώ η World Bank έχει προβλέψει συρρίκνωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 5% το 2020.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης