Διεθνή

Ο Τrump απειλεί να κλείσει τα social media - Πυρά κατά του Twitter, καταγγέλλει παρέμβαση

Ο Τrump απειλεί να κλείσει τα social media - Πυρά κατά του Twitter, καταγγέλλει παρέμβαση
Αφορμή η απόφαση του twitter να τοποθετήσει ειδοποίηση σε αναρτήσεις του Trump περί νοθείας στις επιστολικές ψήφους
(upd) Πυρά κατά του Τwitter, του κύριου μέσου με το οποίο επικοινωνεί άμεσα από την αρχή της θητείας του με τους πολίτες και όχι μόνο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απειλώντας μάλιστα με την επιβολή ελέγχου ή ακόμα και κλείσιμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Τrump κατηγόρησε τον εν λόγω ιστότοπο ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020 και ότι καταπνίγει την ελευθερία του λόγου.

Image

Νωρίτερα, ο Trump είχε γράψει ότι «το twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Το twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Trump γράφοντας με κεφαλαία γράμματα τις λέξεις «ελευθερία του λόγου» και υποστηρίζοντας ότι «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».
Αφορμή της επίθεσης αυτής ήταν η απόφαση του Twitter να τοποθετήσει ειδική σήμανση σε νήμα αναρτήσεων του Trump για τις επιστολικές ψήφους, προτρέποντας τους αναγνώστες του να «ενημερωθούν για τα γεγονότα», παραπέμποντάς τους σε σελίδα με υλικό που αντικρούει τον ισχυρισμό του Trump σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, βάσει του οποίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν αποτέλεσμα «εκλογική νοθεία».
Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του twitter έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντικρούουν τον προεδρικό ισχυρισμό.
Είναι η πρώτη φορά που το twitter επί της ουσίας «τσεκάρει» την χρήση της πλατφόρμας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ σχετικά με αμφιλεγόμενες αναρτήσεις του.
Σημειώνεται πως ο Trump ήταν σε δημόσια αντιπαράθεση με μια σειρά από κυβερνήτες Πολιτειών που ενθάρρυναν την επιστολική ψήφο ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμμετοχή εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης