Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η ΕΕ πρέπει να εξελίξει τις θέσεις της προκειμένου να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για το Brexit

Βρετανία: Η ΕΕ πρέπει να εξελίξει τις θέσεις της προκειμένου να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για το Brexit
Ο Βρετανός διαπραγματευτής, David Frost, τόνισε ότι οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ορισμένους βασικούς τομείς δε θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία 
Τη θέση ότι οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βασικούς τομείς δεν είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μία συμφωνία για το Brexit, διατύπωσε σήμερα (27/5) ο επικεαφαλής διαπραγματεύσεων της Βρετανίας, David Frost, ο οποίος καλέσε τις Βρυξέλλες να εξελίξουν τις θέσεις τους.
Ειδικότερα, ο κ. Frost δήλωσε ότι «δεν έχουμε ακόμα κάποια ημερομηνία για την ανασκόπηση των διαπραγματεύσεων», διευκρινίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να εξελίξει τις θέσεις της προκειμένου να καταλήξουμε σε μία συμφωνία».
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «μία πολιτική που κατοχυρώνει τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι μία πολιτική με την οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «θα ήταν καλό για την ΕΕ να λάβει νωρίτερα αποφάσεις σχετικά την επάρκεια δεδομένων και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ότι «η μεταβατική περίοδος για το Brexit θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Michel Barnier, έστειλε επιστολή στους ηγέτες των κομμάτων της βρετανικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο για το Brexit ακόμα και κατά δύο χρόνια.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποφασισμένη να οικοδομήσει μία νέα και φιλόδοξη εταιρική σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο στο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι διαθέσιμο», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Barnier, ο οποίος έχει ζητήσει επανειλημμένα από τη Βρετανία να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης