Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Βίαιο» σπάσιμο αντιστάσεων με εκτίναξη του τζίρου!

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Βίαιο» σπάσιμο αντιστάσεων με εκτίναξη του τζίρου!
ΑΓΟΡΑ: Ξέσπασε και με οδηγό τις τράπεζες έσπασε κρίσιμη αντίσταση αλλάζοντας την τεχνική εικόνα. Περιμένουμε επιβεβαίωση καθώς έχουμε και την Παρασκευή (MSCI), αλλά όπως φάνηκε και σήμερα οι επενδυτές δεν φοβούνται. Η Ευρώπη κάνει ένα πιο αποφασιστικό βήμα για τη στήριξη των μελών της. Άντε επιτέλους!!

Το ράλι στις ξένες αγορές δε έχει τέλος με τον DAX να προσπαθεί να σπάσει, τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών. Εμείς ούτε τον αντίστοιχο των 100 δεν έχουμε πιάσει ακόμα. Πάνε οι τράπεζες να κλείσουν λίγο την ψαλίδα με τα άλλα βαριά χαρτιά, που πρώτα αντέδρασαν. Έχουν ακόμα αρκετό δρόμο να διανύσουν βέβαια μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο.

Ο τζίρος μεγάλος και θα δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή, μήπως κρύβει κάποιο κίνδυνο. Ξαφνικά πήγαμε σε μεγάλους τζίρους. Για πλάκα περάσαμε τα 120 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες βέβαια είχαν το μεγαλύτερο μέρος. Αύξησαν όμως και άλλες. Πάμε με το κύμα, αλλά είμαστε και έτοιμοι. Όσοι έχουν καλές αποδόσεις βάζουν και κάτι στην τσέπη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άντε να χαμογελάσουν λίγο και οι πιστοί του συγκεκριμένου κλάδου. Έπρεπε να βάλουν και αυτές πλάτη. Δε γινόταν μόνο με τους ίδιους και τους ίδιους και αυτές να είναι στο -60%. Ξεχώρισε η Πειραιώς και η πιο αδύναμη μας φάνηκε και πάλι η Alpha Bank.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μεγάλη η επιτυχία του διαχειριστή γνωστού fund που αύξησε πάλι τη short θέση του λίγο πριν ξεκινήσει η άνοδος της μετοχής. Βρε κάτι εμπνεύσεις…

ΟΠΑΠ: Αποθεωτική κίνηση. Στο +10% με υψηλό όγκο συναλλαγών.

ΤΙΤΑΝ: Εξαιρετική αλλά πρέπει να συνεχιστεί η άνοδος γιατί έχει μείνει αρκετά πίσω.

JUMBO: Ήταν στα 17 ευρώ και έπεφτε με ορμή πριν λίγους μήνες όταν πρωτογράψαμε ότι δεν φοβόμαστε τον κ.Βακάκη… Σήμερα ξανά πάνω από τα 17 ευρώ. Πέρασε βέβαια από πολλά κύματα, αλλά έμεινε όρθια στο ταμπλό και έδειξε το δρόμο σε πολλές. Γιατί μην ξεχνάτε πως είναι μεταξύ των λίγων που σήκωσαν πρώτες ανάστημα.

Όταν την παρουσίασε η στήλη στις επιλογές της είχε 17,65 ευρώ. Μερική αύξηση ρευστότητας επομένως δεν είναι κακή επιλογή.

ΕΧΑΕ: Πήραν φωτιά τα μηχανάκια! Πολλά χαρτιά και μάλλον κάποιοι απογοητεύτηκαν από τις αυξήσεις σε μισθούς και συνολικά στο συγκεκριμένο κόστος. Καλά εδώ υπάρχουν άλλες που δίνουν πολλαπλάσια. Στα 4,50 ευρώ που έκλεισε έγιναν μεγάλες μάχες. Έγινε και πακέτο στο κλείσιμο 335 χιλ. τεμαχίων στην ίδια τιμή.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Απίστευτες οι πωλήσεις που βγαίνουν. Μήπως βρε παιδιά μας συμφέρει πλέον να «λύσετε» την εταιρεία και να μοιράσετε στους επενδυτές την αξία των ακινήτων που θα μείνουν; Άντε μπας και καταλάβουν κάποιοι τι πουλάνε και σε ποια επίπεδα.

Για να δούμε αν οι βασικοί μέτοχοι θα εκμεταλλευτούν την πτώση και θα βάλουν πλάτη. Αν η διοίκηση δηλαδή θέλει να σταματήσει αυτή την κατρακύλα. Ντροπή… Στα 0,4580 ευρώ στο κλείσιμο και στο -2,55% με όγκο 107 χιλ. τεμάχια και χαμηλό ημέρας στα 0,4220 ευρώ.

ΛΥΚΟΣ (απάντηση): Τα αποτελέσματα δε μας άρεσαν και επομένως δεν θα παρακολουθούμε από τόσο κοντά τη μετοχή. Στο +3,35% και στα 1,08 ευρώ με όγκο 32 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Περιμέναμε μεγαλύτερη άνοδο για να πούμε την αλήθεια, αλλά βλέπουμε πως στα μικρά το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Οριακά δεν το έκλεισε το gap και θέλει λίγο. Αλλά και αυτοί που πουλάνε εδώ τι άραγε ξέρουν; Βγαίνουν πολλά κομμάτια και εδώ. Περιμένουμε ισολογισμό μήπως ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά η αποτίμηση με βάση το τίμημα έχει απόσταση. Τελικά οι αγοραστές γύρισαν τη μετοχή και από τα 1,5180 ευρώ την έκλεισαν με άνοδο και στα 1,5880 ευρώ.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Άλλη και αυτή… Μεγάλος ο όγκος και μεγάλες οι απώλειες. Λες και κάποιοι έχουν εντολές να αδειάσουν όλα τα μικρά. Νταξ παιδιά παίξτε αυτές που σας έχουν δοξάσει στο παρελθόν… Αποτίμηση κάτω από 5 εκατ. ευρώ. Έλεος δηλαδή. Στο -8,73% και στα 0,5750 ευρώ.

ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗ: Πωλήσεις και εδώ. Εδώ και καιρό στις πτωτικές έχει όγκο, και στις ανοδικές ελάχιστο.

ΕΛΤΟΝ: Βγήκαν και εδώ πολλά χαρτιά αλλά έκλεισε με οριακή άνοδο.

ΑΫΛΑ (απάντηση): Θα λέγαμε πως στο δικό μας το σενάριο, αφαιρούμε τα άυλα ή τις υπεραξίες κτλ από την καθαρή θέση. Προνοούμε, για να έχουμε…

AUTOHELLAS: Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική. Επιτέλους, γιατί τράβηξαν πολλά οι «φίλοι» της. Στα 3,85 ευρώ βγήκαν βέβαια κάποιες καραβιές από χαρτιά και εκτινάχθηκε πάλι ο όγκος. Στις δημοπρασίες την έκλεισαν στα 3,85 ευρώ με το συνολικό όγκο στις 348 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Ξανά πωλήσεις προς το τέλος και εξανεμίστηκε η άνοδος. Το ομόλογο έχει καλή πορεία αλλά προφανώς αυτό αποδίδεται στους σκληρούς όρους, ενώ και η κρατική ενίσχυση μάλλον απομακρύνει τον κίνδυνο. Η μετοχή είναι λίγο διαφορετική περίπτωση. Στα 4,60 ευρώ με οριακή άνοδο και υψηλό όγκο 198 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης