Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει αλλά κοιτάζει και για υψηλότερα λόγω θετικής ψυχολογίας

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσωρεύει αλλά κοιτάζει και για υψηλότερα λόγω θετικής ψυχολογίας
ΑΓΟΡΑ: Μετά από την πρόσφατη άνοδο οι αναλυτές περιμένουν πως κάποιες μετοχές θα πάρουν ανάσες και θα είναι δικαιολογημένη μία τέτοια κίνηση, αλλά κάποιες και μέσα σε αυτές οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Η στήλη θεωρεί πως υπάρχουν μετοχές που έχουν μείνει πίσω και θα μπορούσαν να σηκώσουν λίγο το βάρος. Από την άλλη περιμένουμε την αυριανή συνεδρίαση για να δούμε που θα μας οδηγήσουν οι εντολές που θα μπουν λόγω εξόδου 4 μετοχών από τον MSCI.

Ο γενικός δείκτης είναι στις 660 μονάδες έχοντας αφήσει πίσω τις 645 μονάδες. Η διατήρηση της απόστασης ή και η αύξηση θα είναι θετική εξέλιξη. Βέβαια υπάρχουν και κερδάκια που πρέπει να μπουν στην τσέπη. Όλα αυτά περιμένουμε να αποτυπωθούν σήμερα στο ταμπλό. Η ψυχολογία είναι σημαντικά καλύτερη.

EUROBANK EQUITIES: Βάζει την Εθνική Τράπεζα στις κορυφαίες της επιλογές. Πλέον περιλαμβάνουν τον ΟΤΕ, την Τέρνα Ενεργειακή τη Μυτιληναίος και την Εθνική Τράπεζα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικτές τάσεις στο άνοιγμα, γίνονται κατοχυρώσεις κερδών αλλά αν το κλίμα στο εξωτερικό παραμείνει καλό δεν αποκλείεται να έχουμε επανάληψη των χθεσινών. Να απορροφηθούν δηλαδή οι πωλήσεις και να συνεχίσουν ανοδικά οι μετοχές.

COCA COLA: Καλό το ξεκίνημα με άνοδο 3% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Περιμένουμε το σχέδιο της κυβέρνησης. Η μετοχή άνοιξε με άνοδο 2,8%>

JUMBO: Παίρνει ανάσες μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών.

FRIGOGLASS (απάντηση): Καλή η πορεία του πρώτου τριμήνου αλλά θα σταθούμε στη χειροτέρευση της καθαρής θέσης. Στις 31/12/19 ήταν στα -84,8 εκατ. ευρώ και πήγε στο τέλος του πρώτου τριμήνου στα -92,82 εκατ. ευρώ. Θετικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές αλλά αυτά τα νούμερα και με τις επενδύσεις που γίνονται δε φέρνουν απομόχλευση.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Μετά την πίεση που ασκήθηκε στη μετοχή, η Βιολέττα Λάππα, αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος αγόρασε 20 χιλ. μετοχές με μέση τιμή τα 0,45 ευρώ περίπου. Θετική εξέλιξη και θέλουμε να συνεχιστεί. Μαθαίνουμε επίσης πως γίνεται κύκλος επαφών με θεσμικούς επενδυτές μετά τον κύκλο που έγινε με δημοσιογράφους.

Η μετοχή έχει ξεκινήσει με άνοδο 2% και με μικρό όγκο συναλλαγών. Δεν βλέπουμε στο ξεκίνημα μεγάλες εντολές πώλησης και δεν αποκλείεται αυτοί που ήθελαν να πιέσουν τη μετοχή να έκαναν πίσω. Αν μάλιστα ανακάμψει αυτό θα το πιστωθεί η κα. Λάππα και θα μπει στα θετικά της.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Διόρθωσε από τα 2 ευρώ και ανακάμπτει εκ νέου. Στα 1,80 ευρώ στο ξεκίνημα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Αν και έχει βγάλει εξαιρετικά αποτελέσματα στο ταμπλό χωλαίνει. Θα περιμέναμε καλύτερη πορεία. Βλέπουμε και κάποιες πωλήσεις που υπάρχουν στις τελευταίες συνεδριάσεις. Περιμένουμε να δούμε τι μέρισμα θα αποφασίσει η διοίκηση. Γιατί μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από τις άλλες φορές και να τραβήξει επενδυτές.

ΕΥΔΑΠ: Η μετοχή δεν έχει πάθει κάτι από την κρίση. Ανέκαμψε γρήγορα και πλέον βρίσκεται πάνω από τα 7 ευρώ. Σήμερα είναι στα 7,10 ευρώ με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εντοπίζονται και να είναι δικαιολογημένες.

Δημοσίευσε αποτελέσματα. Τα καθαρά κέρδη στα 58,1 εκατ. ευρώ και είναι κοντά στην εκτίμηση ΑΧΕ που την παρακολουθεί. Μέρισμα 0,38 ευρώ ανά μετοχή. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να φέρει ξανά αγορές αφού η αποτίμηση των 756 εκατ. ευρώ δίνει καλό p/e και καλή μερισματική απόδοση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης