Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Οι βρετανικές τράπεζες θα αντέξουν την οικονομική κρίση

Scope: Οι βρετανικές τράπεζες θα αντέξουν την οικονομική κρίση
Αισιόδοξη για τις βρετανικές τράπεζες η Scope Ratings
Οι βρετανικές τράπεζες έχουν δείξει ιστορικά ότι αντέχουν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με τις τωρινές κεφαλαιακές τους δυνατότητες να αποδεικνύουν πως θα επιβιώσουν και από αυτήν την ύφεση, εκτιμά σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Όπως αναφέρει ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης, τα έσοδα αναμένεται να υποφέρουν, οι πιστωτικές απώλειες και τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα θα αυξηθούν.
Ωστόσο, όσο συμβάλλουν στη στήριξη της οικονομίας, οι τράπεζες πιθανότατα θα λάβουν κανονιστική υποστήριξη.
Οι τράπεζες παρουσιάζονται ως μέρος της λύσης για τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, υπογραμμίζεται.
Στα πρόσφατα stress tests της BoE για τον πιθανό αντίκτυπο της πανδημίας, οι βρετανικές τράπεζες έδειξαν σημαντικές πιστωτικές απώλειες στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, αλλά παρέμειναν πολύ πάνω από τις ελάχιστες απαιτήσεις ρυθμιστικού κεφαλαίου.
Τα χαμηλά επιτόκια, τα εκτεταμένα φορολογικά μέτρα, οι διακοπές πληρωμών ενυπόθηκων δανείων και η πιο ανθεκτική θέση των νοικοκυριών, βοηθούν στη μείωση του επιπέδου των απωλειών.
Εν τω μεταξύ, η υποτιθέμενη μη καταβολή μερισμάτων, η περικοπή κατά το ήμισυ της μεταβλητής αμοιβής και οι περικοπές κουπονιών σε τίτλους AT1, όπως απαιτείται, διατηρούν τις κεφαλαιακές θέσεις των τραπεζών, σημειώνει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης