Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Εντός β’ τριμήνου 2020 η τιτλοποίηση Galaxy – Ισχυρή οικονομική ανάκαμψη το 2021

tags :
Alpha Bank: Εντός β’ τριμήνου 2020 η τιτλοποίηση Galaxy – Ισχυρή οικονομική ανάκαμψη το 2021
Εντός β’ τριμήνου 2020 η τιτλοποίηση Galaxy της Alpha Bank
Εντός του δευτέρου τριμήνου του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσει η τιτλοποίηση του Galaxy από την Alpha Bank, με την υπογραφή να αναμένεται το δ’ τρίμηνο του έτους, όπως ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσίαση των αναλυτών για τα αποτελέσματα της τράπεζας την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020.
Επίσης, η διοίκηση υπογράμμισε πως η Alpha Bank στηρίζει ενεργά την ελληνική οικονομία, με νέες εκταμιεύσεις δανείων ύψους 1,6 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2020, κυρίως στους κλάδους των μεταφορών, της μεταποίησης, του εμπορίου και της ενέργειας.
Για το σύνολο του 2020 μέχρι στιγμής, οι νέες χρηματοδοτήσεις φθάνουν τα 2,1 δισ. ευρώ.
Η Τράπεζα προώθησε ενεργά τη συμμετοχή των πελατών της στα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων, με την εγγύηση φορέων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζεται.
Την ίδια στιγμή, η βελτίωση του προφίλ ρευστότητας της τράπεζας κρίνεται σημαντική, με τον δείκτη LDR να φθάνει στο 95% τον Μάρτιο του 2020 από 103% έναν χρόνο νωρίτερα.
Η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ αυξήθηκε σε 9,3 δισ. ευρώ το Μάιο 2020 έναντι 3,9 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, καθώς το κόστος χρηματοδότησης του LTRO ανέρχεται σε -0,50%.
Η Alpha Bank εκτιμά ότι τα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας θα περιορίσουν την ύφεση από την πανδημία και θα στρώσουν το έδαφος για ισχυρή ανάκαμψη το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης