Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ» η Deutsche Bank, αρνητικό παραμένει το outlook

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ» η Deutsche Bank, αρνητικό παραμένει το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank από τη Fitch Ratings
Σε «ΒΒΒ» και «bbb» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και την αξιολόγηση βιωσιμότητας –αντίστοιχα– της Deutsche Bank η Fitch Ratings, διατηρώντας σε αρνητικές τις προοπτικές (outlook) για τη γερμανική τράπεζα.
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, η επιβεβαίωση των βαθμολογιών αντικατοπτρίζει την προσδοκία ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο με τη στρατηγική της ανάκαμψη, παρά τις πρόσθετες προκλήσεις που προκύπτουν από την κρίση του κορωνοϊού.
Ωστόσο, ο οίκος βλέπει μεσοπρόθεσμους κινδύνους για τη στρατηγική και το χρηματοοικονομικό προφίλ της Deutsche Bank ενόψει των ασθενών οικονομικών προοπτικών.
«Η Deutsche Bank είναι ουσιαστικά σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων της, έχοντας προχωρήσει με τη μείωση του κόστους και επέδειξε εύλογη ικανότητα να αυξήσει τα βασικά έσοδα από επενδυτικές τραπεζικές συναλλαγές σε ευνοϊκές συνθήκες αγοράς, το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Η κεφαλαιοποίηση υφίσταται και θα συνεχίσει να υφίσταται πίεση λόγω των μεγαλύτερων πιστωτικών απωλειών που διαβρώνουν τα χαμηλά λειτουργικά κέρδη, ενώ τα σταθμισμένα περιουσιακά στοιχεία (RWA) θα αυξηθούν προσωρινά το 2ο τρίμηνο του 2020.
Η συνεχιζόμενη μείωση του λειτουργικού κόστους, οι χαμηλότερες χρεώσεις που σχετίζονται με τον μετασχηματισμό και η αύξηση των εσόδων, ιδίως στην επενδυτική και εταιρική τραπεζική, θα επιτρέψουν στην τράπεζα να βελτιώσει την κερδοφορία το 2021, υπό την επιφύλαξη πειθαρχημένης εκτέλεσης της στρατηγικής.
Η μείωση του κόστους παραμένει ο μεγαλύτερος μοχλός της βελτίωσης της απόδοσης της Deutsche Bank», σημειώνει μεταξύ άλλων ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης