Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μαζικές απολύσεις ετοιμάζουν οι αεροπορικές American και Delta

ΗΠΑ: Μαζικές απολύσεις ετοιμάζουν οι αεροπορικές American και Delta
Απολύσεις ετοιμάζουν οι American Airlines και Delta Airlines
Σε μείωση του εργατικού δυναμικού προχωρούν οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές των Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω κατακόρυφης πτώσης της ζήτησης από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, σε επιστολή προς τους εργαζομένους, η American Airlines ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 30% των διοικητικών και υποστηρικτικών θέσεων:
«Μια πιο αποτελεσματική ομάδα ξεκινάει από την κορυφή και αναδιαρθρώνουμε όλα τα επίπεδα γύρω από μελλοντικούς ηγέτες κλειδιά και λειτουργίες, ξεκινώντας από τα στελέχη μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Delta Airlines, η οποία σε σημείωμα που έχει το CNN στην κατοχή του ενημερώνει τους υπαλλήλους ότι «μια μικρότερη Delta δυστυχώς σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότεροι άνθρωποι».
Η εταιρεία προσφέρει στους υπαλλήλους δύο προγράμματα εθελούσιας εξόδου, μεταξύ των οποίων και ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης για τους υπαλλήλους που έχουν εργαστεί στην Delta περισσότερο από 25 χρόνια.
Καμία από τις δύο αεροπορικές δεν μπορεί να προχωρήσει σε απολύσεις πριν τον Οκτώβριο 2020, σύμφωνα με τους όρους του πακέτου διάσωσης 50 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης