Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J P Morgan: Η καραντίνα πιο επικίνδυνη από τον κορωνοιό – Έρχεται διόρθωση, ράλι από το 2021 – Εκπλήσσει το 98,1% των θανάτων στην Μασαχουσέτη

J P Morgan: Η καραντίνα πιο επικίνδυνη από τον κορωνοιό – Έρχεται διόρθωση, ράλι από το 2021 – Εκπλήσσει το 98,1% των θανάτων στην Μασαχουσέτη
Σοκάρουν τα στοιχεία από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ - O κορωνοιός τελικά δεν ήταν τόσο επικίνδυνος
Η καραντίνα ήταν πιο επικίνδυνη από τον κορωνοιό επαναλαμβάνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan η οποία υποστηρίζει ότι ενώ μπορεί να υπάρξει ράλι και νέα ιστορικά υψηλά το 2021… προσεχώς τα χρηματιστήρια μπορεί να διορθώσουν.
Πριν από μια εβδομάδα, η JPMorgan παρουσίασε μια πολύ αμφιλεγόμενη θέση ότι οι καραντίνες που προέκυψαν από τον κορωναϊό μπορεί να έχουν προκαλέσει περισσότερους θανάτους από το ίδιο το covid-19.
Ταυτόχρονα υποστηρίζει «από την άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος, οι δημαγωγοί και οι ριζοσπάστες σε όλο τον κόσμο θα μπορούν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσει το COVID-19 ως πρόσχημα για να εντείνει τις γεωπολιτικές εντάσεις.
Η J P Morgan αναμένει ότι ο δείκτης S&P θα φτάσει σε νέα υψηλά επίπεδα το 2021 - άφησε την κατά τα άλλα αισιόδοξή εκτίμηση της και προειδοποίησε για τους αναδυόμενους πολιτικούς κινδύνους, δηλαδή την πολιτικοποίηση της επιδημίας COVID-19.
Το να κατηγορούμε την πανδημία για όλα τα δεινά μπορεί να προσφέρει μια βολική δικαιολογία για διάφορες αποτυχίες ή μπορεί να παρέχει πρόσχημα για να προωθήσει μια γεωπολιτική στρατηγική ή ατζέντα προστατευτισμού.
Αυτό ίσως είναι ακόμη πιο επικίνδυνο από τη χρήση της πανδημίας για περαιτέρω εγχώρια πολιτικά παιχνίδια.
Ως προς τις αγορές η J P Morgan υποστηρίζει  ότι, οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί με τις μετοχές.
Οι ανησυχίες ότι δεν θα υπάρξει πλήρες άνοιγμα της οικονομίας για πολιτικούς λόγους, αποτρέποντας την πλήρη ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου
Εάν η επιδημίας COVID-19 πολιτικοποιηθεί θα μπορούσε από τη μία πλευρά να οδηγήσει σε παράλυση και καθυστερήσεις στην επανέναρξη της οικονομίας των ΗΠΑ και από την άλλη πλευρά να προκαλέσει γεωπολιτικές εντάσεις που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ανάκαμψη του παγκόσμιου εμπορίου.
Το άνοιγμα της αμερικανικής οικονομίας είναι μια περίπλοκη διαδικασία που επηρεάζεται όχι μόνο από τον ιό, αλλά και από μηνύματα που αποστέλλονται από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.
Αυτά μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη συμπεριφορά των καταναλωτών.
Το άνοιγμα μόνο της μισής οικονομίας δεν θα είναι αρκετό για να υποστηρίξει τις τρέχουσες προβλέψεις για τα υψηλά όλων των εποχών το 2021 αναφέρει η J P Morgan.
Από την άλλη πλευρά, μια πλήρης κατάρρευση των αλυσίδων εφοδιασμού και του διεθνούς εμπορίου, κυρίως μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών (ΗΠΑ και Κίνα), θα δικαιολογούσε δραστικά χαμηλότερες αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια. Καθώς η αγορά σημείωσε ένα σημαντικό ράλι (σχεδόν ~ 40%) ίσως τα θετικά σημάδια στις μετοχές να ολοκληρώθηκαν.

Σοκάρουν τα στοιχεία από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ - O κορωνοιός τελικά δεν ήταν τόσο επικίνδυνος

Ενώ η δοκιμή αντισωμάτων, παρά τις ανακρίβειες, δείχνει ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι είχαν τον κορωνοιό στις Η.Π.Α. προφανώς μειώνοντας το συνολικό ποσοστό θνητότητας, ταυτόχρονα προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κορωνοιός να μην ήταν τόσο φονικός όσο περιγράφηκε.
Ένα παράδειγμα είναι η Μασαχουσέτη.
Το 98,1% των 1.289 ατόμων που πέθαναν μετά τη νόσο είχαν υποκείμενο νόσημα  όπως χρόνια πνευμονική νόσο, σοβαρές καρδιακές παθήσεις, παχυσαρκία, διαβήτη, χρόνια νεφρική ή ηπατική ανεπάρκεια.
Το 59% των 3.003 συνολικών θανάτων της πολιτείας πέρασε μεγάλο χρόνο στο νοσοκομείο πριν προσβληθούν από τον κορωνοιό και οι 1.905 ή 63% των θανάτων της πολιτείας, ήταν άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω.
Το ποσοστό θνητότητας του ιού ήταν πιθανώς 25 φορές έως 65 φορές χαμηλότερο από αυτό που ισχυρίστηκε η κυβέρνηση βάσει μελετών από ολόκληρο τον κόσμο.
Μία τέτοια μελέτη έγινε από τον Στάνφορντ και διαπίστωσε ότι τα κρούσματα του ιού ήταν 50έως 85 φορές υψηλότερα στην κομητεία Santa Clara από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/every%20single.jpg?itok=R0UVXZnZ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης