Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω ξένων αγορών – Πιέζονται οι τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Απώλειες λόγω ξένων αγορών – Πιέζονται οι τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Με τις ξένες αγορές να διορθώνουν βρίσκοντας αφορμή σε νέα ένταση των σχέσεων ΗΠΑ –Κίνας το ΧΑ άνοιξε με απώλειες. Αναμένεται υψηλή μεταβλητότητα λόγω MSCI. Στο κλείσιμο θα δούμε μεγάλο τζίρο καθώς αφαιρούνται από τον MSCI Greece Standard οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τιτάν.

Πιέζονται οι τράπεζες στο ξεκίνημα και δίνουν τιμές στο γενικό δείκτη κάτω από τις 660 μονάδες. Οι τεχνικοί αναλυτές περιμένουν να δουν πως θα κλείσει ο μήνας και να βγάλουν ύστερα τα συμπεράσματά τους με βάση το διάγραμμα όπως θα έχει διαμορφωθεί.

Αποτελέσματα συνεχίζονται και ανακοινώνονται. Άλλες δημοσιεύουν χρήση 2019 και άλλες πρώτο τρίμηνο 2020. Μύλος δηλαδή η κατάσταση όπως καταλαβαίνετε. Βλέπουμε όμως ισολογισμούς διαμάντια και σε αυτές θα διατηρήσουμε το βλέμμα μας.

FORTHNET: Έκλεισε τo deal με BC Partners και ο τηλεφωνικός τους βραχίονας στα Βαλκάνια United Groups. Η Ambrosia Capital κινήθηκε ως σύμβουλος διοίκησης της Forthnet αθόρυβα και μεθοδικά και βρήκε ένα αξιόπιστο αγοραστή μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια οικονομία.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Πολύ καλό το πρώτο τρίμηνο. Το είχε επικοινωνήσει άλλωστε η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που είχε κάνει με αφορμή τα αποτελέσματα χρήσης. Πωλήσεις 27,4 εκατ. ευρώ από 21,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ από 2,3 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις μείωσαν τα ταμειακά διαθέσιμα.

ΒΙΟΣΩΛ: Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια βγάζει κέρδη. Πιο αναλυτικά στη χρήση 2019 ο όμιλος εμφάνισε πωλήσεις 8,33 εκατ. ευρώ από 8,02 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 304 χιλ. ευρώ από ζημία 270 χιλ. ευρώ και καθαρά κέρδη 100 χιλ. ευρώ από ζημία 397 χιλ. ευρώ.

Μετά την αύξηση κεφαλαίου η καθαρή θέση ενισχύθηκε στα 11,8 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές υποχρεώσεις μειώθηκαν στα 5,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές 3,8 εκατ. ευρώ περίπου. Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στις 206 χιλ. ευρώ. Σημειώνουμε πως τα άυλα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονταν στα 6,8 εκατ. ευρώ.

Αρνητικές οι λειτουργικές ταμειακές ροές, όπως και οι επενδυτικές, με αποτέλεσμα να καλυφθούν από μέρος των κεφαλαίων της αύξησης.

AUTOHELLAS: Καλή κίνηση από τη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Πέρασε πάνω από τα 4 ευρώ. Οι αγοραστές σήμερα στο ξεκίνημα μάζεψαν πολλά κομμάτια που ήταν στημένα στα 4,17 ευρώ και η μετοχή κάνει πράξη στα 4,07 ευρώ λίγα λεπτά αργότερα. Κοντά στο 45% οι απώλειες από την αρχή του έτους σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές της αγοράς.

AEGEAN: Ίσως να μας έλεγε η διοίκηση πόσα κεφάλαια θα ήθελε από το κράτος γιατί δε βγάζουμε νόημα. Πρώτα η ΠΝΠ, μετά τα μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις, το δάνειο 120 εκατ. ευρώ από τις 4 συστημικές, η επιδότηση τώρα και η ίδια ζητάει νέο δάνειο 150 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Καλό και σήμερα το άνοιγμα της μετοχής. Βιαστικοί και σήμερα οι αγοραστές. Μεταξύ 3,30-3,40 ευρώ θα ήταν ένας καλός στόχος, μετά την ανοδική διαφυγή από τη διάσπαση του κινητού των 200 ημερών.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Με 1 τεμάχιο άνοιξε στο -16,19% και στα 0,88 ευρώ. Τα λεγόμενα ρετάλια συνεχίζουν να κάνουν ζημιά στην αγορά.

ΕΥΔΑΠ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και βρίσκεται στα 7,21 ευρώ με όγκο κάτω από 2 χιλ. τεμάχια. Θα τελειώσει το θέμα του νερού φέτος είπε η διοίκηση και μετά μάλλον θα έχουμε έκπληξη. Να δούμε τι θα πληρώσει και τι θα επιστρέψει στους μετόχους.

Έχουμε ξαναγράψει πως το κράτος θα πρέπει να σκεφτεί πως είναι μέτοχος και να προσπαθήσει να κερδίσει από την εταιρεία μακροπρόθεσμα και όχι να πάρει τώρα ένα πακέτο χρημάτων και να χάσει μεσοπρόθεσμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης