Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ενοχλεί η φιέστα Erdogan στην Αγία Σοφία – Πιο ισχυρή από ποτέ η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας

Πέτσας: Ενοχλεί η φιέστα Erdogan στην Αγία Σοφία – Πιο ισχυρή από ποτέ η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας
Παρακολουθούμε οποιαδήποτε πρόκληση, επιθυμούμε να προάγουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι ενοχλεί η φιέστα που ετοιμάζει σήμερα 29/5 το βράδυ έξω από την Αγία Σοφία ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Η φιέστα που ετοιμάζει η Άγκυρα στην Αγιά Σοφιά ενοχλεί και είναι ένα θέμα προς αποδοκιμασία γιατί πέραν των άλλων, έχει χαρακτηριστεί ως μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή την στιγμή χρησιμοποιείται για την προώθηση άλλων σκοπών» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στον ιστορικό ναό.
Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πιο ισχυρή από κάθε άλλη φορά σε σχέση με την Τουρκία και λόγω της αντιμετώπισης της κατάστασης στον Έβρο τέλη Φεβρουαρίου αλλά και της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Παρακολουθούμε οποιαδήποτε πρόκληση αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις καλής γειτονίας με βάσει το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο κ.Πέτσας.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη διάθεση των 750 δις ευρώ, ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι το φθινόπωρο θα είναι έτοιμο το σχέδιο διάθεσης των χρημάτων που θα πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σκέψεις για εκλογές στο μυαλό του πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης