Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (υπ.Ναυτιλίας): Σύντομα και πολύ πριν την τουριστική σεζόν η αύξηση των επιβατών στα πλοία

tags :
Πλακιωτάκης (υπ.Ναυτιλίας): Σύντομα και πολύ πριν την τουριστική σεζόν η αύξηση των επιβατών στα πλοία
Έχει αυξηθεί η κίνηση στα νησιά υποστήριξε ο κ.Πλακιωτάκης
Την αύξηση του αριθμού των επιβατών που θα μεταφέρουν τα πλοία προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η κίνηση αυτή θα γίνει πολύ πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν.
«Πάντοτε σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες έχουμε πει ότι το συγκεκριμένο πρωτόκολλο θα αναθεωρηθεί.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν οπότε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε σε σταδιακή αναθεώρηση του πρωτοκόλλου.
Με το υπάρχον πρωτόκολλο η ζήτηση καλύπτεται.
Εμείς παρακολουθούμε καθημερινά την κίνηση, τα δεδομένα, είμαστε σε επαφή με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, με τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους ειδικούς επιστήμονες οπότε θα πάμε σε σταδιακή αναθεώρηση του σχετικού πρωτοκόλλου.
Η αναθεώρηση θα γίνει πολύ πριν την τουριστική σεζόν...
Δεν μπορώ να σας προσδιορίσω το ακριβές ποσοστό, αλλά σίγουρα θα πάμε σε αναθεώρηση.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η ακτοπλοΐα στηρίχθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Ήδη επεξεργαζόμαστε και θα καταθέσουμε σχετική πρόταση σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση από ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ μελετάμε περαιτέρω στήριξη της ακτοπλοΐας.
Η ακτοπλοΐα πρέπει να στηριχθεί, όπως στηρίξαμε και τους Έλληνες ναυτικούς το προηγούμενο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Πλακιωτάκης.
Σημειώνεται ότι σήμερα ισχύει ο περιορισμός του 50% στην πληρότητα των πλοίων.
«Η κίνηση προς τα νησιά έχει αυξηθεί, όταν λάβετε υπόψη ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η μείωση ήταν πάνω από 90% καταλαβαίνετε ότι πλέον μπαίνουμε καθημερινά σε μία κανονικότητα και ελπίζουμε όλοι με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου η κίνηση να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Γεγονός είναι ότι η ακτοπλοΐα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο κλάδο της εθνικής μας οικονομίας, πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους κλάδους αφού διασφαλίζει τη συνέχεια μεταξύ της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδος.
Φτάσαμε στο σημείο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να επιδοτούμε γραμμές να πηγαίνουν στην Κρήτη, τη Ρόδο, στη Χίο, στη Μυτιλήνη.
Ελπίζουμε σιγά - σιγά και να αυξηθεί περαιτέρω η κίνηση και με την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου να αυξηθεί ακόμα περισσότερο» υπογράμμισε ο υπ.Ναυτιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης