Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Στοιχίζει στην ελληνική οικονομία η αβεβαιότητα της κυβερνητικής πολιτικής

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Στοιχίζει στην ελληνική οικονομία η αβεβαιότητα της κυβερνητικής πολιτικής
Καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στη στήριξη των μικρομεσαίων είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι η αβεβαιότητα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στοιχίζει στην ελληνική οικονομία διατύπωσε ο εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
«Μετά και τις ευρωπαϊκές προτάσεις δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και των αγροτών.
Εμείς αυτό ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, με το πρόγραμμά μας «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο και επικαιροποιήσαμε 45 ημέρες μετά, καθώς τα δεδομένα για την οικονομία είναι πιο δυσμενή λόγω της κυβερνητικής ολιγωρίας.
Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για την ελληνική οικονομία εκ μέρους των πολιτών» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Χαρίτσης.
Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα ο κ.Χαρίτσης είπε ότι «σε όλα τα ζητήματα που οι ίδιοι οι πολίτες προτάσσουν ως σημαντικά, όπως η οικονομία και τα εργασιακά, η αποδοχή της κυβέρνησης εμφανίζεται μειωμένη».
«Οι ίδιοι οι φορείς των μικρομεσαίων επισημαίνουν πόσο ανεπαρκή και βλαβερά για την οικονομία είναι τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης.
Η αβεβαιότητα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης στοιχίζει στην ελληνική οικονομία.
Αυτό που μας ενδιαφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταθέσουμε σοβαρές προτάσεις και να ασκήσουμε αντιπολίτευση χρήσιμη στην κοινωνία.
Δυστυχώς δεν βλέπουμε η πολιτική της κυβέρνησης να είναι κοινωνικά χρήσιμη» τόνισε ο κ.Χαρίτσης.
Ερωτηθείς για την ένταση στις ελληνοτουρκικέ σχέσεις ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε ότι «ακόμα περιμένουμε πρωτοβουλία από πλευράς της κυβέρνησης ώστε, δεδομένης της διαρκώς αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας, να εκπονήσουμε μια εθνική στρατηγική».
«Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο φράχτης θα λύσει το πρόβλημα, για το οποίο πολύ αμφιβάλλουμε, να μας παρουσιάσει ένα σχέδιο και να μας απαντήσει που θα είναι, τι θα συμβεί με τους αιτούντες άσυλο, αν θα υπάρξουν γκρίζες ζώνες.
Σε κάθε περίπτωση, για μας πρέπει πάντα να τηρούνται δύο βασικές αρχές: υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και σεβασμός στο διεθνές δίκαιο.
Δυστυχώς, το μόνο που βλέπουμε από την πλευρά της ΝΔ είναι το πλήρες έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική, την αδυναμία των υπουργών της να συνεννοηθούν μεταξύ τους και τη μετάθεση ευθυνών στην αντιπολίτευση» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS