Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μινεάπολη (ΗΠΑ): Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN που συνελήφθη on air ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις

tags :
Μινεάπολη (ΗΠΑ): Ελεύθερος ο δημοσιογράφος του CNN που συνελήφθη on air ενώ κάλυπτε τις διαδηλώσεις
Ελεύθερος αφέθηκε ο ρεπόρτερ και το συνεργείο του CNN που συνελήφθησαν στη Μινεάπολη σε ζωντανή μετάδοση
H αστυνομία της Μινεσότα άφησε ελεύθερο τον δημοσιογράφο του CNN Omar Jimenez, τον οποίο συνέλαβε νωρίτερα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, την ώρα που κάλυπτε τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd κατά τη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς.
Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ Omar Jimenez μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν και φόρεσαν χειροπέδες στον ίδιο και στα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου και τους απομάκρυναν από το σημείο.
«Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε», δήλωσε στους αστυνομικούς που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν ασπίδες, προτού εξηγήσει ότι ο ίδιος και το τηλεοπτικό συνεργείο είναι δημοσιογράφοι.
«Φεύγουμε από τη μέση», πρόσθεσε.
Από την πλευρά της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.
Ο Jimenez είπε ότι το πλήρωμα στεκόταν σε έναν δρόμο για περίπου μιάμιση ώρα πριν την επέμβαση της αστυνομίας.
Μετακινήθηκαν σε μια γωνία για να φύγουν από την μέση.
Πάνω από μια ώρα αργότερα, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.
«Αυτό που μου έδωσε μια κάποια ανακούφιση ήταν ότι συνέβη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση», δήλωσε ο Jimenez στους τηλεθεατές μετά την απελευθέρωσή του.
«Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλεις για την ιστορία μου, δεν φιλτράρεται με κανέναν τρόπο.
Την είδες με τα ίδια σου τα μάτια».
Τα πλάνα της σύλληψης μπορεί να κλιμακώσουν τη φυλετική ένταση στην πόλη και σε ολόκληρη τη χώρα, όπου έχουν πραγματοποιούνται διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ο Jimenez είναι μαύρος, ενώ οι περισσότεροι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν ήταν λευκοί.
«Ένας ρεπόρτερ του CNN και η ομάδα παραγωγής του συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Μινεάπολη επειδή έκαναν τη δουλειά τους, παρά την ταυτοποίησή τους - μια σαφή παραβίαση των δικαιωμάτων τους της Πρώτης Τροπολογίας.
Οι αρχές στη Μινεσότα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη, πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως τους τρεις εργαζομένους του CNN», ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σε ανάρτηση στο Twitter πριν τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου αφεθούν ελεύθεροι.
Ο παρουσιαστής του CNN John Burman είπε στους τηλεθεατές περίπου μία ώρα μετά τις συλλήψεις ότι ο πρόεδρος του δικτύου Adam Zucker συνομίλησε με τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Waltz, ο οποίος είπε ότι «ζήτησε βαθύτατα συγγνώμη» και εργάζεται για να απελευθερωθούν ο δημοσιογράφος και τα μέλη του συνεργείου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης