Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Donmez (Τούρκος υπ. Ενέργειας): Σε 3 - 4 μήνες αρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του συμφώνου με τη Λιβύη

tags :
Donmez (Τούρκος υπ. Ενέργειας): Σε 3 - 4 μήνες αρχίζουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο στη βάση του συμφώνου με τη Λιβύη
Η Τουρκία προανήγγειλε έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του τουρκουλιβυκού συμφώνου
Κάθε προηγούμενο έχουν ξεπεράσει οι προκλήσεις της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.
Την ίδια ημέρα που ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, ετοιμάζει φιέστα στην Αγιά Σοφιά ανήμερα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, την ίδια ημέρα που η Τουρκία εξέδωσε τέσσερις Navtex για τη ναυτικές ασκήσεις σε μια μεγάλη περιοχή που αρχίζει από το Καστελόριζο και τη Ρόδο συνεχίζεται σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης και φτάνει μέχρι τα ανοικτά του κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη, την ίδια ημέρα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Fatih Donmez προανήγγειλε έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις περιοχές που προβλέπονται στο τουρκολιβυκό σύμφωνο.
«Σε τρεις με τέσσερις μήνες θα αρχίσουν οι τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του τουρκολιβυκού συμφώνου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι το σύμφωνο της Τουρκίας με τη Λιβύη αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην (βάσει του διεθνούς δικαίου) ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης