Τελευταία Νέα
Διεθνή

Vestager (Commission): Άστραψε και βρόντηξε για Lufthansa – Mε πτώχευση απειλεί η εταιρεία

Vestager (Commission): Άστραψε και βρόντηξε για Lufthansa – Mε πτώχευση απειλεί η εταιρεία
Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ Commission – Lufthansa για τους όρους διάσωσης
Απέρριψε τις ενστάσεις του εκτελεστικού συμβουλίου του γερμανικού αερομεταφορέα Lufthansa η Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, επιμένοντας ότι οι αυστηροί όροι που συνοδεύουν το πακέτο των 9 δισ. ευρώ είναι ζωτικής σημασίας για την τήρηση των κανονισμών περί θεμιτού ανταγωνισμού, όταν ξεπερασθεί η πανδημία του Covid-19.
Στο μεταξύ, με πτώχευση απειλεί η γερμανική αεροπορική
«Η Lufthansa αποτελεί πράγματι μια πολύ εντυπωσιακή εταιρεία με ισχυρή θέση στην αγορά.
Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για κάποιον με δεσπόζουσα θέση να υπονομεύσει τον ανταγωνισμό, ειδικά όταν οι κρατικές ανακεφαλαιοποιήσεις ενδυναμώνουν μια εταιρεία» σημείωσε η Ευρωπαία επίτροπος.
Το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa αντιστέκεται στο αίτημα των Βρυξελλών για παραχώρηση χρονο-θυρίδων (slots) της Lufthansa στα αεροδρόμια Φραγκφούρτης και Μονάχου, με τις αντιρρήσεις να μπλοκάρουν την πρόοδο στο πακέτο διάσωσης το οποίο συμφωνήθηκε στις αρχές της εβδομάδας με την κυβέρνηση του Βερολίνου.
Στο μεταξύ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa απέρριψε το πακέτο κρατικής βοήθειας ύψους 9 δις ευρώ και στέλνει προειδοποίηση για την κήρυξη πτώχευσης της εταιρείας.
Τα πλεονεκτήματα αυτού του μέτρου θα ήταν, σύμφωνα με δηλώσεις μελών του Εποπτικού Συμβουλίου στο περιοδικό Focus, ότι η εταιρεία προσωρινά δεν θα έπρεπε να επιστρέψει χρήματα για εισιτήρια, τα οποία έχουν πουληθεί, ύψους 1,8 δις ευρώ, θα μπορούσε πιο εύκολα να κλείσει οικονομικά ελλειμματικές θυγατρικές και να καταργήσει περισσότερες από τις προβλεπόμενες 10.000 θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης