Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάρρευση στις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρώπη: Πρόβλεψη για βουτιά 870 δισ. ευρώ

Κατάρρευση στις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρώπη: Πρόβλεψη για βουτιά 870 δισ. ευρώ
Mαύρα τα μαντάτα για τις εμπορικές συναλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Kατά περίπου 870 δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να υποχωρήσουν οι εμπορικές συναλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή πάνω από 10% επί του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού και των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.
Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από την ΕΕ θα υποχωρήσουν κατά 282 - 470 δισ. ευρώ ή κατά 9-15%, με τις εισαγωγές να υποχωρούν κατά 313-398 δισ. ευρώ ή 11-14%, όπως προέβλεψε σήμερα η Κομισιόν.
Η νέα πρόβλεψη, σημειώνει το Bloomberg, βασίζεται στην εκτίμηση της Κομισιόν ότι το παγκόσμιο εμπόριο θα καταγράψει κάμψη 10-16% φέτος.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου προέβλεψε στις αρχές Απριλίου ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών θα υποχωρήσει φέτος ως και κατά 32%.
Στην αρχική πρόβλεψή της για την επίπτωση της πανδημίας, στα μέσα Απριλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμούσε ότι οι εμπορικές συναλλαγές της Ε.Ε. με τον υπόλοιπο κόσμο θα υποχωρούσε κατά 525 δισ. ευρώ, με πτώση των εξαγωγών κατά 9,2% και των εισαγωγών κατά 8,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης