Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Σε πράσινη ανάπτυξη και καινοτομία θα επικεντρωθεί το νέο πρόγραμμα τόνωσης της γερμανικής οικονομίας

Merkel: Σε πράσινη ανάπτυξη και καινοτομία θα επικεντρωθεί το νέο πρόγραμμα τόνωσης της γερμανικής οικονομίας
«Θα αποφασίσουμε για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα που θα βοηθήσει την οικονομία να επιστρέψει στην πορεία της και να αναπτυχθεί», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος
Επικεντρωμένο στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη θα είναι το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της οικονομίας, που θα συμφωνήσει τις επόμενες ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία, όπως δήλωσε η Angela Merkel.
«Θα αποφασίσουμε για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα που θα βοηθήσει την οικονομία να επιστρέψει στην πορεία της και να αναπτυχθεί», δήλωσε η Merkel το Σάββατο (30/5) στο εβδομαδιαίο της podcast.
«Το θέμα είναι να το κάνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουμε ώθηση τόσο στην καινοτομία όσο και στην πράσινη ανάπτυξη, έτσι ώστε να γίνουμε ισχυροί και στους τομείς του μέλλοντος», σημείωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.
Η Merkel προετοιμάζει μια δεύτερη φάση τόνωσης της οικονομίας με ένα πακέτο μεταξύ 50 και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για να φέρει πιο κοντά την οικονομική ανάκαμψη από την κρίση του κορωνοϊού, γράφει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση του θέματα.
Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 6,3% το 2020.
Η Merkel και οι ηγέτες του κυβερνητικού συνασπισμού πρόκειται να συναντηθούν την Τρίτη (2/6/2020) στο Βερολίνο για να συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες του προγράμματος.
Ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz και η σοσιαλδημοκρατική του ομάδα θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια του πακέτου ενίσχυσης της οικονομίας, ενώ το CDU βρίσκεται στον αντίποδα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης