Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου: Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη δημόσιου χώρου

Νοτοπούλου: Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη δημόσιου χώρου
«Γι' άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποφεύγει να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του τουρισμού», τονίζει η Κ. Νοτοπούλου
«Με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη δημόσιου χώρου και τον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στη θάλασσα», δηλώνει η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κ. Νοτοπούλου.
Η κ. Νοτοπούλου υπογραμμίζει ότι «γι' άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αποφεύγει να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του τουρισμού» και εξηγεί ότι «με τροπολογία επί της ΠΝΠ του Υπουργείου Υγείας για την λήψη μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19,  παρέχει τη δυνατότητα χρήσης αιγιαλού στα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, επεκτείνοντας την κατάληψη του δημόσιου χώρου».
 «Είχαμε τονίσει τις αντιρρήσεις μας για την αντίστοιχη πρόβλεψη και για τα κύρια καταλύματα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό τουρισμό», προσθέτει και τονίζει πως «με πρόσχημα την πανδημία ανοίγει την κερκόπορτα για την κατάληψη του δημόσιου χώρου και τον αποκλεισμό της ελεύθερης πρόσβασης όλων των πολιτών στη θάλασσα.
Δεν αναλογίζεται η κυβέρνηση το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί καθώς δεν θα καταλείπεται χώρος για τους λουόμενους και εμπορευματοποιείται το σύνολο σχεδόν των παραλιών της χώρας;».
Η κ. Νοτοπούλου συμπληρώνει ότι «με άλλη τροπολογία, εισήγαγε στην ΠΝΠ  τη δημιουργία προγράμματος «Τουρισμός για όλους» για το 2020-2021.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της κρίσης και με την επικαιροποίηση του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» πρότεινε την εφαρμογή ενός γενναίου προγράμματος εσωτερικού τουρισμού, ύψους 700 εκατ. ευρώ για πάνω από 2,5 εκατ. ωφελούμενους.
Το Υπουργείο Τουρισμού υιοθετεί τον τίτλο, όχι όμως την φιλοσοφία του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ: τη δυνατότητα δηλαδή πληρωμένων διακοπών στα μεσαία κοινωνικά στρώματα προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και η κοινωνική συνοχή.
Η στάχτη που προσπαθεί να ρίξει στα μάτια των πολιτών πληγώνει θανάσιμα τον ελληνικό τουρισμό».
«Τα 70 εκατομμύρια ευρώ του κ. Θεοχάρη είναι απλώς σταγόνα στον ωκεανό, ανεπαρκή και αναντίστοιχα με τις ανάγκες του πληθυσμού και της αγοράς», καταλήγει η κ. Νοτοπούλου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης