Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησαν τηλεφωνικά Macron – Sisi

Για τις κρίσιμες εξελίξεις στη Λιβύη συζήτησαν τηλεφωνικά Macron – Sisi
O Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή
Τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης συζήτησαν το Σάββατο (30/5/2020) σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah al - Sisi με τον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron.
 Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας, ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Sisi επιβεβαίωσε τη συνεπή στρατηγική στάση της Αιγύπτου σχετικά με την κρίση της Λιβύης, η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση των θεσμών στο κράτος της Λιβύης, με σκοπό να τερματιστεί το χάος που σπέρνουν οι εγκληματικές ομάδες και οι παραστρατιωτικοί, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στην αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας.
Όπως αναφέρει και ο αιγυπτιακός τύπος, η συνεπής στρατηγική στάση της Αιγύπτου απέναντι στη κρίση της Λιβύης περιλαμβάνει επίσης, σύμφωνα με τον Sisi, τον τερματισμό κάθε ξένης παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης, που θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω την τρέχουσα κατάσταση, και η οποία συνιστά απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής και της περιοχής της Μεσογείου.
Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν επίσης στην ανάγκη εντατικοποίησης της διμερούς συνεργασίας τους στον τομέα αυτό κατά την προσεχή περίοδο για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ιδίως με την υποστήριξη σχετικών διεθνών προσπαθειών καθώς επίσης και με την υλοποίηση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του Βερολίνου, χωρίς να υπάρχει καμία εξωτερική παρέμβαση σε αυτό το θέμα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής προεδρίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης