Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης για Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι του καπνιστή

Μητσοτάκης για Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι του καπνιστή
Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού και έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας
Αν και γνωστός αντικαπνιστής ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος δεν τάσσεται κατά του καπνιστή αλλά κατά του καπνού.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ήρθε πλέον η ώρα να σεβαστούμε τον διπλανό μας και τις ελευθερίες του.
«Επί χρόνια ολόκληρα, στην Ελλάδα υποδεχόμασταν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος τυλιγμένοι σε γκρίζους καπνούς και πολιορκημένοι απ’ τους κινδύνους που προκαλούν. Και όμως, μέσα σε οκτώ μήνες όλα άλλαξαν.
Ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε παντού. Κι έγινε άνεμος που καθάρισε την ατμόσφαιρα, δροσίζοντας με πολιτισμό και ευγένεια την καθημερινότητά μας.
Διαψεύδονται όσοι πίστευαν ότι αυτά δεν γίνονται, περιορίσαμε δραστικά τη βλαβερή συνήθεια, προστατεύοντας την υγεία μας.
Σεβαστήκαμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα όρια ανάμεσα στην ελευθερία και την κατάχρησή της. Και γίναμε μέρος μιας συλλογικής επιτυχίας, εντάσσοντας σε αυτήν τις προσωπικές μας επιλογές.
Η συνειδητή συμμόρφωση σε σωστούς κανόνες ήταν μία τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει η Δημοκρατία της Πειθούς. Το πρώτο βήμα ατομικής πειθαρχίας, που στην πανδημία έγινε συνολική κοινωνική υπευθυνότητα.
Ο πόλεμος είναι εναντίον του καπνού, όχι των καπνιστών. Και πρέπει να συνεχιστεί, με στόχο η κατανάλωσή του να έχει μειωθεί κατά 25% έως το 2025. Όσα κερδίσαμε μέσα σε οκτώ μήνες έχουν χαράξει, πια, το δρόμο: Κάθε τσιγάρο που σβήνει, θα είναι και μία βαθιά ανάσα υγείας και προόδου».

www.bankingnew.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης