Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους ξένους τουρίστες – Τι θα ισχύσει με τους ελέγχους

Politico: Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους ξένους τουρίστες – Τι θα ισχύσει με τους ελέγχους
Για ποιες χώρες υπάρχει «απαγορευτικό» κατά την πρώτη φάση της τουριστικής περιόδου
To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει θέσει κανόνες για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς η χώρα επιδιώκει να δελεάσει τους τουρίστες για το καλοκαίρι. Μέχρι τις 15 Ιουνίου, όλοι οι επισκέπτες θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid -19  κατά την άφιξή τους και θα πρέπει να διανυκτερεύσουν σε ένα καθορισμένο ξενοδοχείο, γράφει το Politico.
Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες.
Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA).
Η λίστα ενημερώνεται διαρκώς και οι ταξιδιώτες πρέπει να ελέγχουν πριν ταξιδέψουν.
Από τις 15 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες  και καραντίνας, αλλά μόνο για τους επιβάτες που προέρχονται από χώρες, που επλήγησαν σφοδρά από τον Covid -19.
Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει  τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και 26 χώρες εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
Οι κανόνες καραντίνας θα ισχύουν επίσης για τους επιβάτες που διέρχονται από αυτές τις χώρες.
Οι ταξιδιώτες από άλλες χώρες - της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης-, μια σημαντική πηγή τουριστών για την Ελλάδα θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικά τεστ μόνο κατά την άφιξη, αναφέρει το Politico.
Από την 1η Ιουλίου και μετά, οι επισκέπτες θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξη, αλλά επιπλέον περιορισμοί για τους επιβάτες από συγκεκριμένες χώρες θα ανακοινωθούν αργότερα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης