Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: «Υστερική» η αντίδραση του Trump για την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου της SpaceX

tags :
Ρωσία: «Υστερική» η αντίδραση του Trump για την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου της SpaceX
Οι ΗΠΑ ανακτούν τη θέση τους ως ηγέτιδα δύναμη του Διαστήματος, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας χαρακτήρισε ως «υστερική» την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump για την πρώτη διαστημική πτήση των αστροναυτών της NASA από έδαφος των ΗΠΑ εδώ και εννέα χρόνια.
Πάντως εξέφρασε την «ικανοποίησή» της για το γεγονός, πως Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν και έναν άλλο τρόπο για να ταξιδέψουν στο διάστημα.
Η SpaceX, η ιδιωτική διαστημική εταιρεία  του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Elon Musk, το Σάββατο (30/5) έστειλε δύο Αμερικανούς αστροναύτες σε τροχιά καθ 'οδόν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μια αποστολή ορόσημο που τερματίζει το μονοπώλιο των ρωσικών πτήσεων, όπως σημειώνει το Reuters.
O Trump ο οποίος παρακολούθησε την εκτόξευση, είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακτήσει τη θέση τους ως ηγέτης του κόσμου στο διάστημα.
Πρόσθεσε δε ότι Αμερικανικοί αστροναύτες θα προσγειωθούν σύντομα στον Άρη και η Ουάσινγκτον θα έχει σύντομα τα «μεγαλύτερα όπλα που έχει φανταστεί ποτέ στην ιστορία».
Η NASA έπρεπε να βασιστεί στην Roscosmos, τη διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας, για να φτάσει στον ISS από την τελευταία πτήση του διαστημικού λεωφορείου το 2011.
Κατά τον Trump με αυτή την πτήση οι ΗΠΑ δεν θα βασίζονται πλέον στο «έλεος» άλλων κρατών .
Η αμερικανική διαστημική επιτυχία θα στερήσει ενδεχομένως την Roscosmos,, από τα προσοδοφόρα τέλη που χρεώνει για να μεταφέρει αστροναύτες των ΗΠΑ στον ISS, εκτιμά το Reuters.
«Η υστερία που αναδύθηκε μετά την επιτυχή εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Crew Dragon είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή», έγραψε ο Vladimir Ustimenko, εκπρόσωπος της Roscosmos, στο Twitter, αναφερόμενος στη δήλωση του Trump.
«Αυτό που συνέβη έπρεπε να είχε συμβεί πολύ καιρό πριν. Τώρα δεν είναι μόνο οι Ρώσοι που πετούν προς τον ISS, αλλά και οι Αμερικανοί. Λοιπόν αυτό είναι υπέροχο!», συνέχισε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης