Τελευταία Νέα
Speculator

Αποκάλυψη: Εξαφάνισαν αναδρομικά το Μαργωμένο από την Creta Farm - Τα καυτά ερωτήματα για πλαστά έγγραφα και εξαπάτηση του ΓΕΜΗ

tags :
Αποκάλυψη: Εξαφάνισαν αναδρομικά το Μαργωμένο από την Creta Farm - Τα καυτά ερωτήματα για πλαστά έγγραφα και εξαπάτηση του ΓΕΜΗ
Με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ με ημερομηνία καταχώρησης 11 Μαΐου 2020  ανακοινώθηκε η παραίτηση του Εμμανουήλ Μαργωμένου από το ΔΣ με ημερομηνία 29-8-2019
Απίστευτα φαινόμενα, που δημιουργούν ερωτήματα διάπραξης σωρείας έκνομων πράξεων, συμβαίνουν στην Creta Farms όπου η διοίκηση Τσίρμπα-Παπαγιαννόπουλου-Ξενάκη «εξαφάνισε» αναδρομικά από το ΔΣ της εταιρίας της εταιρίας τον δικηγόρο Εμμανουήλ Μαργωμένο.
Ειδικότερα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ με ημερομηνία καταχώρησης 11 Μαΐου 2020  ανακοινώθηκε η παραίτηση του Εμμανουήλ Μαργωμένου από το ΔΣ με ημερομηνία 29-8-2019.
Δηλαδή δηλώθηκε με καθυστέρηση 8 περίπου μηνών παραίτηση μέλους του ΔΣ της Creta Farms.

Ιδού το σχετικό έγγραφο του ΓΕΜΗ:
Image

Ωστόσο τέτοια παραίτηση ουδέποτε ανακοινώθηκε από την εταιρία στις Χρηματιστηριακές-Εποπτικές Αρχές και το ΔΣ της εταιρίας με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι συνέχισε τη λειτουργία του μέχρι τις 15 Οκτωβρίου όπου διορίστηκε προσωρινή διοίκηση μετά τις άγριες αντιπαραθέσεις για το ποιος έχει εκλεγεί ως διοίκηση στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2019 μεταξύ των Εμμανουήλ Δομαζάκι και Κωνσταντίνου Δομαζάκη. 
Η ετεροχρονισμένη δημοσίευση στο ΓΕΜΗ της «παραίτησης» Μαργωμένου εγείρει ζητήματα ακόμα και χρήσης πλαστών εγγράφων είτε από τον νυν διοίκηση είτε από την προηγούμενη διοίκηση.
Και αυτό διότι η διοίκηση του κ. Εμμανουήλ Δομαζάκι έχει λάβει από το ΓΕΜΗ στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 πιστοποιητικό εκπροσώπησης το οποίο έχει περιληφθεί σε δικογραφία ως νομιμοποιητικό έγγραφο της τότε διοίκησης και στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Εμμανουήλ Μαργωμένος ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ.
Και είναι προφανές πως όταν έλαβε το πιστοποιητικό εκπροσώπησης δεν θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει και να γνωστοποιήσει τη μεταβολή ή να το χρησιμοποίησε εν γνώση της ενώ ήταν ανακριβές γιατί δεν είχε δηλωθεί η παραίτηση Μαργωμένου.

Ιδού το πιστοποιητικό εκπροσώπησης
Image
Το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι γιατί εμφανίστηκε ως παραιτηθείς ο κ. Μαργωμένος.
Σε αυτό προφανώς απάντηση θα έχει να δώσει η νυν και η προηγούμενη διοίκηση της Creta Farms.
Είναι προφανές επίσης ότι και ο ίδιος θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις αν είχε παραιτηθεί στις 29 Αυγούστου του 2019 και για ποιο λόγο αν το έπραξε δεν το γνωστοποίησε.
Γιατί αν κάποιος επιθυμεί να αποχωρήσει από μια εταιρία και αυτό δεν γίνεται μέσω γνωστοποίησης αρμοδίως τότε θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες ο ίδιος (πχ. Γνωστοποίησης μέσω εξωδίκου) καθώς η μη γνωστοποίηση μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο.
Και αυτό ο κ. Μαργωμένος είναι αδύνατο να μην το γνώριζε καθώς είναι δικηγόρος και μάλιστα έμπειρος.
Επίσης μείζον ερώτημα αποτελεί γιατί δεν γνωστοποίησε την παραίτηση στο ΧΑ και τις Εποπτικές Αρχές η τότε διοίκηση της εταιρίας. Βέβαια η λήψη πιστοποιητικού εκπροσώπησης από το ΓΕΜΗ δείχνει ότι δεν υπήρχε παραίτηση η οποία φύτρωσε εκ των υστέρων.
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι ποιος χρησιμοποιεί πλαστά στοιχεία.
Η νυν διοίκηση της Creta Farms ή η προηγούμενη;
Όπως επίσης αν υπάρχει σκοπιμότητα από τη νυν ή την προηγούμενη διοίκηση.
Και προφανώς αυτή την υπόθεση θα πρέπει να την ξεδιαλύνουν οι εποπτικές αρχές του ΧΑ αλλά και πιθανώς το ΥΠΑΝ καθώς εγείρεται και ζήτημα εξαπάτησης του ΓΕΜΗ.
Επισημαίνεται ότι για την καταχώριση της 11-5-2020 στο ΓΕΜΗ θα πρέπει να υπάρχει και απόσπασμα πρακτικού.
Άραγε το απόσπασμα αυτό έχει υπογραφές ή το κατέθεσε η διοίκηση Τσίρμπα ως ακριβές αντίγραφο;
Σημειώνεται ότι εξουσιοδοτήσεις ανάλογες του κ. Τσίρμπα να δεσμεύει από μόνος του την Creta Farms έχει και ο CRO κ. Μιχάλης Χουρδάκης με συνέπεια να γεννάται το ερώτημα αν η μεταβολή στο ΓΕΜΗ έγινε με δική του πρωτοβουλία ή πρωτοβουλία του ΔΣ και του κ. Τσίμπρα ή και των δύο συγχρόνως.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης