Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook, Snapchat ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν άλλων εταιριών, που καταδικάζουν τον θάνατο του George Floyd και του ρατσισμού

Facebook, Snapchat ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν άλλων εταιριών, που καταδικάζουν τον θάνατο του George Floyd και του ρατσισμού
Οι δύο εταιρίες υψηλής τεχνολογίας ένωσαν τις φωνές τους με την Intel Corp, τη Netflix Inc και τη Nike Inc παίρνοντας δημόσια θέση εναντίον του θανάτου του Floyd
Η Facebook Inc και η Snap Inc έγιναν οι πιο πρόσφατες εταιρίες των ΗΠΑ που καταδίκασαν τη φυλετική ανισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν σε μεγάλες πόλεις για τον θάνατο του George Floyd, ενός άοπλου μαύρου άνδρα ο οποίος πέθανε στη διάρκεια της προσαγωγής του από την αστυνομία στη Μινεάπολις την περασμένη εβδομάδα.
Οι δύο εταιρίες υψηλής τεχνολογίας ένωσαν τις φωνές τους με την Intel Corp, τη Netflix Inc και τη Nike Inc παίρνοντας δημόσια θέση εναντίον του θανάτου του Φλόιντ -- εκφράζοντας ανησυχίες για διακρίσεις σε βάρος Αφροαμερικανών.
«Είμαστε αλληλέγγυοι με την κοινότητα των μαύρων -- και όλους εκείνους που εργάζονται για να αποδοθεί δικαιοσύνη προς τιμήν των George Floyd, Bryona Taylor, Amount Arbery και τόσων άλλων τα ονόματα των οποίων δεν θα ξεχαστούν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Marc Zuckerberg σε ανάρτησή του στo Facebook αργά το βράδυ της Κυριακής.
Είπε πως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα δεσμεύσει ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων για οργανώσεις που εργάζονται για τη φυλετική δικαιοσύνη.
Η σύλληψη του Floyd, 46 ετών, καταγράφηκε σε βίντεο στο κινητό τηλέφωνο ενός περαστικού που έγινε viral και δείχνει έναν αστυνομικό να τον ακινητοποιεί στο έδαφος πιέζοντας παράλληλα το γόνατό του πάνω στον λαιμό του Floyd που ακούγεται να λέει με λέει: «Σας παρακαλώ, δεν μπορώ να αναπνεύσω».
Ο θάνατός του προκάλεσε άλλον έναν γύρο οργής σε όλη τη χώρα για τη μεταχείριση των Αφροαμερικανών από τους αστυνομικούς, πολώνοντας πολιτικά και φυλετικά τη ώρα καθώς οι πολιτείες αρχίζουν να χαλαρώνουν τα lockdown που είχαν επιβάλει λόγω της πανδημίας COVID-19.
«Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος από τη μεταχείριση που επιφυλάσσεται στους μαύρους και τους εγχρώμους στην Αμερική», ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα ο διευθύνων σύμβουλος της Snapchat, Evan Spiegel.
«Πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία για να διασφαλίσουμε πως η μαύρη κοινότητα της Αμερικής ακούγεται σε όλη τη χώρα.»
Την Παρασκευή χρησιμοποίησε το εμβληματικό σύνθημά του για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση εναντίον του ρατσισμού.
«Για Μια Φορά,
Μην το Κάνετε.
Μην υποκρίνεστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην Αμερική.
Μην γυρνάτε την πλάτη σας στον ρατσισμό», ανέφερε η εταιρία σε βίντεο με πάνω από έξι εκατομμύρια θεάσεις που μοιράστηκαν διασημότητες και η ανταγωνίστρια Adidas AG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης