Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Εμπροσθοβαρώς η εξυγίανση του ισολογισμού

Μεγάλου (Πειραιώς): Εμπροσθοβαρώς η εξυγίανση του ισολογισμού
Τα σχέδια της Πειραιώς για τιτλοποιήσεις και CoCos - Τί ανέφερε στους αναλυτές ο CEO Χ. Μεγάλου
Υφεση 8% για το 2020 και ανάπτυξη 7% το 2021 προβλέπει η Τράπεζα Πειραιώς  όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σε ενημέρωση τους αναλυτές. ο ίδιος αναφέρθηκε σε πτώση 9%  στα εμπορικά ακίνητα και 10% στα οικιστικά σημειώνοντας πως όλα αυτά έχουν συνυπολογιστεί στις προβλέψεις της τράπεζας.
Ο ίδιος ανέφερε πως είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τη ζημιά στον τουρισμό ωστόσο τα μέτρα που ελήφθησαν θα βοηθήσουν στο μέτωπο της οικονομίας.
Η τράπεζα Πειραιώς θα πληρώσει το κουπόνι για τα Coco`s για την φετινή χρονιά σε μετρητά είπε ο κ. Μεγάλου απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ενώ επεσήμανε πως δεν υπάρχει συζήτηση σε εξέλιξη για αλλαγή στο νόμο περί αναβαλλόμενης φορολογίας.
Με βάση το μοντέλο του hive down θα προχωρήσει και η  διαδικασία απόσχισης της τραπεζικής δραστηριότητας της τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του  σχεδίουγια την τιτλοποίηση των δύο χαρτοφυλακίων Vega και Phoenix με προγραμματισμό την ολοκλήρωσή τους μέσα στο  2020 όπως τόνισε ο Ceo της τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου κατά την διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων του α τριμήνου της τράπεζας.
Η διοίκηση του ομίλου η τράπεζα Πειραιώς προετοιμάζεται για την τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων λογιστικής αξίας προ προβλέψεων 7 δις ευρώ, μέσω δύο χαρτοφυλακιών, του Phoenix, αξίας 2 δις ευρώ και του Vega, αξίας 5 δισ. ευρώ.
Η δομή και των δύο τιτλοποιήσεων εκτιμάται πως θα έχει οριστικοποιηθεί τους προσεχείς μήνες και να είναι επιλέξιμες για χρήση της εγγύησης του ελληνικού Προγράμματος Προστασίας Ενεργητικού (HAPS).
Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η τιτλοποίηση Phoenix βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, επομένως αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το Vega.
Η τράπεζα  ακόμη ολοκληρώνει  δύο συναλλαγές πώλησης δανείων.
Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο Iris αξίας 600 εκατ. ευρώ και το χαρτοφυλάκιο Trinity αξίας 300 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε moratorium πληρωμών για δάνεια 4 δισ. ευρώ.
Στο χαρτοφυλάκιο λιανικής έχουν κάνει χρήση του μορατόριουμ πληρωμών 36.000 πελάτες με 1,8 δισ. ευρώ δάνεια από το σύνολο των 254.000 επιλέξιμων πελατών με δάνεια 6,8 δισ. ευρώ.
Στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο έχουν κάνει χρήση του μορατόριουμ 2.400 επιλέξιμοι πελάτες με δάνεια 2,2 δις ευρώ από το σύνολο των 77.000 επιλέξιμων πελατών με δάνεια 13,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης