Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Η δυναμική των ταραχών μπορεί να επιφέρει ακόμη ένα κραχ στην αμερικανική οικονομία

Phoenix Capital: Η δυναμική των ταραχών μπορεί να επιφέρει ακόμη ένα κραχ στην αμερικανική οικονομία
Οι ταραχές έχουν αναπτύξει μια δυναμική που μπορεί να επιφέρει ακόμη ένα κραχ στην αμερικανική οικονομία, προειδοποιεί σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital
Μεγάλες ταραχές έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ, ταραχές που από ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν, ξεπέρασαν τα σύνορα της πόλης και της Πολιτείας της Μινεσότα κι επεκτείνονται μαζικά, ήδη σε 12 πολιτείες με μια δυναμική που μπορεί να επιφέρει ακόμη ένα κραχ στην αμερικανική οικονομία, προειδοποιεί σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών συμβουλών Phoenix Capital.
Τα αστικά κέντρα στις πολιτείες στενάζουν, ενώ αυτό που είναι ανησυχητικό πέραν της επέκτασης των διαδηλώσεων και της καταστολής τους είναι πως οι οικονομικές και πολιτιστικές επιπτώσεις αυτών των εκδηλώσεων θα είναι ακραίες.
Η ιστορία μας έχει δείξει ότι οι ταραχές μπορούν να έχουν μακροχρόνιες, πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες για χρόνια μετά το τέλος των ταραχών.
Παρόλα αυτά τα τρομερά νέα, η Wall Street παρουσιάζει άνοδο.
Και αυτό είναι κακό σημάδι.
Θυμίζει την πορεία που είχε στα τέλη Φεβρουαρίου: ενώ το lockdown λόγω της πανδημίας από τον COVID-19 ήταν πολύ κοντά, η Wall Street είχε επιδοθεί σε ένα πραγματικό ράλι (κόκκινο πλαίσιο στον παρακάτω πίνακα).
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GPC6120.png?itok=M09KvSXv
Και μετά συνέβη αυτό:
 
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sc-1_4.png?itok=5Zdaz3Qr

Φτάνοντας γρήγορα στο σήμερα, και την εβδομάδα που μεσολάβησε βλέπουμε πως ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας κυριολεκτικά εκτοξεύτηκε προς την κορφή όπως οι φλόγες, ενώ τώρα βλέπουμε τη Wall να συσπερώνεται και πάλι.
 
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/sc-2_4.png?itok=rwR8xCv7
Ας είμαστε ξεκάθαροι… η οικονομία των ΗΠΑ ήταν ήδη σε ύφεση πριν ξεκινήσουν οι ταραχές.
Οι ταραχές έχουν κάνει τα πράγματα εκθετικά χειρότερα.
Η πιθανή επίπτωση από αυτό είναι τεράστια.
Και θα μπορούσαμε πράγματι να δούμε ένα άλλο κραχ.
 
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης