Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Άνευ προηγουμένου το bear market rally στη Wall Street, επιλεκτικές τοποθετήσεις στα χαμηλά

BofA: Άνευ προηγουμένου το bear market rally στη Wall Street, επιλεκτικές τοποθετήσεις στα χαμηλά
Για bear market rally προειδοποιεί σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Bank of America Merrill Lynch, συστήνοντας επιλεκτικές τοποθετήσεις στα χαμηλά, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αντισταθμίσεων.
Για την BofA οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν ιδιαιτέρως δύσκολοι.
Το τμήμα παραγώγων της τράπεζας ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένο λόγω του πρόσφατου ράλι στον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street S&P 500, o οποίος από τα τέλη Μαρτίου έχει σημειώσει άνοδο κατά 35%.
Να σημειωθεί πως οι αναλυτές της BofA συμβούλευαν τους πελάτες τους να αγνοήσουν την τρέχουσα αύξηση που σημειώνουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου.
Μαζί με την BofA συντάσσεται η πλειονότητα των επενδυτών (68%), σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της τράπεζας, η οποία υποστηρίζει πως ό,τι βλέπουμε δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα bear market rally.
Δεν πρέπει να παραβλεφθεί, βέβαια, το γεγονός πως πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου bear market rally, καθώς ο S&P 500 έχει ξεπεράσει τις 3.000 μονάδες.
Στο τελευταίο της report η Βοfa επισημαίνει πως η τάση είναι ανοδική, παρά τα αδύναμα θεμελιώδη (οι οικονομολόγοι της BofA υποβάθμισαν τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια ανάπτυξη την περασμένη εβδομάδα μετά από μια επιδείνωση των προβλέψεων από το ΔΝΤ στις αρχές Μαΐου).
Ωστόσο, αυτή η κατάσταση ενέχει τον κίνδυνο να βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο μιας φούσκας που πρόκειται πολύ σύντομα να σκάσει.
Η ρευστότητα που παρέχουν αφειδώς οι υπεύθυνοι χάραξης νομισματικής πολιτικής βοηθά στο να μη συνδέονται τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ με τη χρηματιστηριακή αγορά.
Παράλληλα, η εντυπωσιακή διαφορά σε ό,τι αφορά τις κεφαλαιοποιήσεις μεταξύ των ηγετών της Wall Street και των άλλων, πλέον «χτυπημένων» μετοχών υποδηλώνει πως υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την BofA, οι αγορές είναι σε θέση να ξεπεράσουν τις κορυφές του bear market rally.
Όμως, αν τα θεμελιώδη μεγέθη της πραγματικής οικονομίας δεν βελτιωθούν, ελλοχεύει ο κίνδυνος κατάρρευσης, παρότι η αγορά φαίνεται να αγνοεί δείκτες όπως η ανεργία και η ανάπτυξη.
Επιτακτική ανάγκη για τους επενδυτές είναι η άμβλυνση του κινδύνου και η προσπάθεια αντιστάθμισής του.
Για να γίνει αυτό, πρέπει να βρεθούν οι πλέον συμφέρουσες πηγές ασυμμετρίας, καθώς οι αγοραστικές επιλογές των επενδυτών δεν ήταν οι φθηνότερες δυνατές.
Η BofA προτείνει την επιλογή των options -και όχι αγορά- των πιο υποτιμημένων μετοχών.
Σε ό,τι αφορά τη μεταβλητότητα, για καθεμία μετοχή χωριστά, κατά μέσο όρο, είναι ενισχυμένη.
Επομένως, συστήνεται η στρατηγική του call spread σε μετοχές που χτυπήθηκαν από τον Covid-19, παρουσιάζουν σχετικά χαμηλή μεταβλητότητα και μικρό όγκο συναλλαγών.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον κλάδο των κατασκευών και των αερομεταφορών.
Παράλληλα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές της BofA, ο δείκτης φόβου VIX εξασθενεί γρήγορα.
Αυτή η πτώση στον δείκτη φόβου αντανακλά τη χειραγώγηση της χρηματαγοράς από τη Fed.
Σε κάθε περίπτωση η BofA προτείνει την αντιστάθμιση κατά την πραγματοποίηση συναλλαγών με τοποθετήσεις στα futures του δείκτη.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης