Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Εκτός τόπου και χρόνου η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά
Αρχίζει να δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος
Επίθεση στην κυβέρνηση ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως αρχίζει να δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση στην εξωτερική πολιτική.
«Ήταν μόλις πριν λίγες μέρες που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Πέτσας, δήλωνε ότι μετά τα περιστατικά στον Έβρο πριν από δύο περίπου μήνες οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν βρίσκονται σε ιδιαίτερη ένταση.
Νομίζω ότι ακριβώς αυτό υποδηλώνει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση μάλλον βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, την ένταση την οποία προκαλεί η τουρκική πλευρά.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο, έχει απωλέσει την αναγκαία ψυχραιμία που χρειάζεται για τη διαχείριση αυτών των ιδιαίτερα λεπτών πολιτικών ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.
Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε» είπε μιλώντας στο Real FM ο κ.Τζανακόπουλος.
«Αρχίζει να δημιουργείται μία χαοτική κατάσταση στην εξωτερική πολιτική.
Μακριά από εμάς και από τον ΣΥΡΙΖΑ η γραμμή της εθνικής πλειοδοσίας σε τόσο ευαίσθητα και κρίσιμα ζητήματα.
Από την άλλη μεριά όμως, πρέπει να επισημαίνουμε ότι εδώ δεν φαίνεται από τη μεριά της κυβέρνησης να παρουσιάζεται ένα συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και φυσικά με στόχο αυτό το σχέδιο να καταλήξει τελικά στη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων έτσι ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω εντάσεις στο μέλλον» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για το εάν για τα θέματα αυτά πρέπει να υπάρξει μία κοινή εθνική γραμμή ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής πάντοτε θα πρέπει να αναζητούνται συναινέσεις».
«Αυτό όμως προϋποθέτει την κατάθεση συγκεκριμένου σχεδίου, με συγκεκριμένα βήματα και συγκεκριμένες προτάσεις από τη μεριά της κυβέρνησης.
Στην κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή η ευθύνη να μπορέσει να συγκροτήσει ένα δόγμα για την εξωτερική πολιτική, να προτείνει στρατηγικό σχέδιο, να προτείνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να μπορέσουν να βελτιωθούν οι σχέσεις με τους γείτονές μας.
 Φαίνεται ότι από τη μεριά της κυβέρνησης όχι μόνο σχέδιο δεν κατατίθεται αλλά υπάρχει και μία ακατανόητη αίσθηση αυτάρκειας στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, η οποία νομίζω ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα» υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης