Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που δίνουν ανοδική ώθηση στην Wall Street, εσχάτως

JP Morgan: Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που δίνουν ανοδική ώθηση στην Wall Street, εσχάτως
Τα μαθηματικά της JP Morgan «δείχνουν» ότι η Wall Street θα ανέβει επίπεδο
Τους λόγους για τους οποίους το χρηματιστήριο των ΗΠΑ συνεχίζει και θα συνεχίσει να ανεβαίνει, παρά τις ιδιαίτερα ασταθείς συνθήκες σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο, επιχειρεί να δείξει σε ανάλυσή της η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Η κολοσσιαία ρευστότητα που διαχέεται στη Wall Street σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη «πυρομαχικά» τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ωθήσουν τους χρηματιστηριακούς δείκτες προς τα πάνω.
Η JP Morgan Chase & Co. διαγιγνώσκει μια προσπάθεια εξισορρόπησης των επενδυτικών χαρτοφυλακίων με μεταφορά πόρων από την αγορά των ομολόγων στην αγορά των μετοχών.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων έχουν καταφέρει να προσελκύσουν πάνω από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ διατηρούν 591 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά – επίπεδα σπάνια, σύμφωνα με την Bank of America.
Τα ανωτέρω δείχνουν τη δυνατότητα των επενδυτών να υποστηρίξουν το χρηματιστήριο, σε μια εποχή με πολλές ταραχές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και με πενιχρά εταιρικά κέρδη.
«Η επενδυτική δραστηριότητα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τα σημάδια επέκτασης αφορούν κινήσεις περιορισμένης δυναμικής, οι οποίες σχετίζονται με το momentum και την κερδοσκοπία.
Υπάρχει ακόμη αρκετός χώρος, λοιπόν, ώστε οι επενδυτές να αυξήσουν τις κατανομές τους».
Η JP Morgan αναφέρει ότι η κατανομή των ιδίων κεφαλαίων των μη τραπεζικών επενδυτών (νοικοκυριά, συνταξιοδοτικά ταμεία κ.λπ.) πιθανότατα θα αυξηθεί στο 49% τα επόμενα χρόνια, δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων και της υψηλής ρευστότητας.
Επί του παρόντος το ποσοστό κυμαίνεται στο 40%.
Αν μη τι άλλο, όπως επισημαίνεται, το ράλι πρόκειται να αυτοενδυναμωθεί, καθώς οι υψηλότερες τιμές προσελκύουν περισσότερους αγοραστές.
Στον αντίποδα, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί όταν το χρηματιστήριο βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
Οπότε υπάρχει πιθανότητα οι τιμές στις μετοχές να συρρικνωθούν, καθώς καλύπτουν τις θέσεις τους.
Οι κερδοσκόποι έχουν δημιουργήσει τη μεγαλύτερη short θέση στον S&P 500 από τα τέλη του 2015, σύμφωνα με το μαθηματικό μοντέλο της JP Morgan.
Η επιθυμία για ανάληψη κινδύνου από τις μικρομετόχους ανακάμπτει.
Οι μετοχές στις ΗΠΑ και τα πιστωτικά ταμεία κατέγραψαν ισχυρά επίπεδα εισροών την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την Bank of America.
Ταυτόχρονα, οι ροές στα κρατικά ομόλογα επιβραδύνθηκαν, ενώ υπήρξαν ρευστοποιήσεις για πρώτη φορά εδώ και έξι εβδομάδες.
Οι τοποθετήσεις στη Wall Street αυξάνονται, αναφέρει η JP Morgan.
Μένει να απαντηθεί το ερώτημα του ποιος αγοράζει.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Wall Street έχει επιστρέψει για τα καλά σε υψηλά επίπεδα.
Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις αρχές του τρέχοντος έτους, λίγο πριν αρχίσουν οι μετοχές πάλι να πέφτουν.
Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Η τρέχουσα bull market είναι αδύνατο να εκτροχιαστεί, λόγω της χαμηλής ποιότητας έκθεσης των κερδοσκόπων.
Με λίγα λόγια, ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 τυγχάνει διαπραγμάτευσης σε υψηλό εικοσαετίας σε σύγκριση με τα κέρδη του επόμενου έτους.
Οι μετοχές φαίνονται ακριβές, ωστόσο λιγοστοί επενδυτές έχουν διοχετεύσει τα μετρητά τους.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης