Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει αργά το βράδυ τα μακροοικονομικά στοιχεία εξαιτίας της επιδείνωσης των δεικτών

tags :
Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει αργά το βράδυ τα μακροοικονομικά στοιχεία εξαιτίας της επιδείνωσης των δεικτών
Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Pocctat) άλλαξε την ώρα που ανακοινώνει τα μακροοικονομικά στατιστικά στοιχεία, ώστε να προκαλούν λιγότερη προσοχή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters
Η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Pocctat) άλλαξε την ώρα που ανακοινώνει τα μακροοικονομικά στατιστικά στοιχεία, ώστε να προκαλούν λιγότερη προσοχή, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Το τελευταίο διάστημα μάλιστα η Pocctat ανακοινώνει προς δημοσίευση τα στατιστικά στοιχεία αργά το βράδυ.
«Στη Rostat δεν επιτρέπουν να δημοσιεύονται στοιχεία ή απαιτούν να αλλάξει η ώρα κοινοποίησης τους.
Τώρα προσπαθούν, αν και την ίδια ημέρα, αλλά αργά το βράδυ, ώστε να μην υπάρχουν από το πρωί κάποιες ειδήσεις» δήλωσε μια από τις πηγές στο Reuters.
Σύμφωνα με άλλη πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο, οι ανακοινώσεις προς δημοσίευση στατιστικών στοιχείων αργά το βράδυ, ξεκίνησε με την πανδημία του νέου κορονοϊού και την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.
«Η δημοσίευση αργά το βράδυ προϋποθέτει ότι ο χρόνος που έχουν οι δημοσιογράφοι στην διάθεση τους για να προετοιμασθούν και να μελετήσουν τους αριθμούς περιορίζεται.
Όταν ανακοινώνονται τα στοιχεία στις επτά-οκτώ το βράδυ, ο χρόνος μετάδοσης μειώνεται και οι δημοσιογράφοι δεν έχουν τον χρόνο να μιλήσουν με τους ειδικούς», δήλωσε η πηγή.
Το Reuters, έχει διαπιστώσει, επίσης, ότι το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης άρχισε και αυτό να ανακοινώνει τις προβλέψεις του αργά το βράδυ.
Στα τέλη Μαΐου το εν λόγω υπουργείο ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ μειώθηκε τον Απρίλιο κατά 12% , περίπου κοντά στα μεσάνυχτα.
Η εφημερίδα Kommersant, αναφερόμενη στο δημοσίευμα του Reuters, γράφει ότι η κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει την πρακτική του να δίνονται οι ανακοινώσεις αργά το βράδυ.
Τα γραφεία τύπου του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και της Pocctat απέδωσαν τις καθυστερήσεις στην μετάδοση των στοιχείων ή των ανακοινώσεων στις δυσκολίες που σχετίζονται με την τηλεργασία πολλών συνεργατών τους και τον φόρτο που επωμίσθηκαν εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία του νέου κορονοϊού.
«Υπάρχει ή άποψη ότι αν ανακοινώνεις στατιστικά στοιχεία αργά το βράδυ, κανείς δεν πρόκειται να τα γράψει», δηλώνει πηγή της εφημερίδας Vedomosti.
Ο εκπρόσωπος της Pocctat, με δήλωση του στην εν λόγω εφημερίδα απέδωσε τις αλλαγές στο ότι «στον κεντρικό μηχανισμό της υπηρεσίας, παρευρίσκονται συστηματικά στις θέσεις εργασίας λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους, στα περιφερειακά γραφεία της στατιστικής υπηρεσίας βρίσκονται σε συνθήκες τηλεργασίας το ένα τρίτο με το ένα τέταρτο των εργαζομένων» και συνεπώς οι αλλαγές αυτές έχουν επηρεάσει την διάρκεια των υπολογισμών και τον χρόνο στον οποίο δίνονται οι ανακοινώσεις προς δημοσίευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης