Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Δεν σταματάει τις παράνομες ενέργειές της η Τουρκία - Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Δεν σταματάει τις παράνομες ενέργειές της η Τουρκία - Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο
Δεν σταματάει τις παράνομες ενέργειές της η Τουρκία
Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, χωρίς να κάνει βήμα πίσω από τους σχεδιασμούς της για γεωτρήσεις εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας και της ΕΕ.
Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίαζε επί 3,5 ώρες ανακοίνωσε μεταξύ άλλων πως «θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».
Παράλληλα υποστηρίζει πως «κάποιοι παίκτες συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά τους ενάντια στην Τουρκία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου κράτησε 3,5 ώρες, «έγινε αξιολόγηση της στάσης κάποιων παικτών που συνασπίζονται έχοντας κοινό παρονομαστή την αντιπαλότητά απέναντι στις δίκαιες και νόμιμες ενέργειες της χώρας μας στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρθηκε ότι «θα συνεχιστεί η προάσπιση, χωρίς καμιά υποχώρηση, των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας στην ξηρά, τη θάλασσα και στον αέρα».
Παράλληλα, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας, διαμηνύει ότι θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης: «Η χώρα μας θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στηρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης για ειρήνη και ευημερία, διατηρώντας την εδαφική ακεραιότητά της».
Μάλιστα η Αγκυρα καλεί την διεθνή κοινότητα «να επιδείξει μια ηθική στάση απέναντι στις σκοτεινές δυνάμεις που στοχεύουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης και τη βούληση του λιβυκού λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης