Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 3 μηνών έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 36,8 δολ. – Στα 39,6 δολ. το Brent

Σε υψηλό 3 μηνών έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 36,8 δολ. – Στα 39,6 δολ. το Brent
Σε υψηλό 3 μηνών έκλεισε το αργό πετρέλαιο
Στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών έκλεισε η τιμή του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση του OPEC+ μέσα στις επόμενες ημέρες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν συμφωνία για τις περικοπές θα διατηρηθεί στην τρέχουσα μορφή της και τους επόμενους μήνες.
Το αμερικανικό σχιστολιθικό (futures Ιουλίου 2020) έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 3,9% στα 36,8 δολάρια ανά βαρέλι, με το Brent (futures Αυγούστου 2020) να βρίσκεται παράλληλα στο +3,3% και τα 39,6 δολάρια ανά βαρέλι.
Οι περικοπές που έχει πραγματοποιήσει στην παραγωγή του ο OPEC+ έδωσαν σημαντική ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού», με την τιμή του Brent να έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες, παραμένοντας ωστόσο μειωμένες κατά -40% σε σχέση με τα υψηλά του Φεβρουαρίου.
Οι παραγωγοί του OPEC+ εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών ύψους 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2020, λαμβάνοντας την τελική απόφαση στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 9 και 10 Ιουνίου, ωστόσο η Αλγερία πρότεινε την επίσπευση της συνάντησης στις 4 Ιουνίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πωλήσεις χωρών όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και το Κουβέιτ.
«Εφόσον το τρέχον επιχείρημα δέσμευσης του OPEC+ για την ανάκαμψη των τιμών διατηρείται, οι τιμές του πετρελαίου θα μπορούσαν να σταθεροποιηθούν σε υψηλότερο εύρος», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία την περασμένη εβδομάδα έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων κατά 8,7 βαρέλια, περιορίζοντας την ανοδική πορεία των τιμών.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναμένουν νέα πτώση στα αποθέματα αμερικανικού αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει το πετρέλαιο στο τρέχον έυρος τιμών και τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης