Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έτοιμοι (;) για πόλεμο - Η μεγαλύτερη κινεζική βάση έχει μοντέλο πλήρους κλίμακας του προεδρικού παλατιού της Ταϊβάν

tags :
Έτοιμοι (;) για πόλεμο - Η μεγαλύτερη κινεζική βάση έχει μοντέλο πλήρους κλίμακας του προεδρικού παλατιού της Ταϊβάν
Ταϊβάν: Απορρίπτει την κυριαρχία της Κίνας και το Πεκίνο προετοιμάζει το στραό του
Δορυφορικές φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκάλυψαν την παρουσία ενός ομοιώματος πλήρους κλίμακας του προεδρικού παλατιού της Ταϊβάν σε μια κινεζική στρατιωτική βάση, ανέφερε το The Drive.
Στις δορυφορικές φωτογραφίες, απεικονίζεται η Βάση Κατάρτισης Συνδυασμένων Τακτικών της Κίνας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στο είδος της, δτην οποία υπάρχει ακριβές αντίγραφο του προεδρικού παλατιού της Ταϊβάν, έτσι ώστε οι στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) να μπορούν να κάνουν ασκήσεις εισβολής.

Ενώ η διεξαγωγή πολέμων σε πόλεις είναι τυπική διαδικασία για τους περισσότερους στρατιωτικούς, το αντίγραφο του προεδρικού παλατιού της Ταϊβάν φαίνεται να έχει μια πιο εθνικιστική συστροφή, καθώς οι εντάσεις παραμένουν υψηλές μεταξύ Πεκίνου και Ταϊπέι.
Το μοντέλο του προεδρικού ανακτόρου έχει ακόμη και την κόκκινη και λευκή πρόσοψη του κτηρίου από την οποία ο πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing Wen διοικεί το αυτόνομο νησί.

Από την εκλογή της Tsai Ing Wen  το 2016, η Ταϊβάν απομακρύνθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε πιθανή επανένωση μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας.
Αυτό κατέληξε σε τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, με την Ταϊβάν να αυξάνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Στις αρχές του 2020, ο στρατός της Ταϊβάν πραγματοποίησε άσκηση μεγάλης κλίμακας στο νησί ενάντια σε μια πιθανή κινεζική δύναμη εισβολής.
Αυτή η άσκηση έστειλε ένα μήνυμα στο Πεκίνο ότι η Ταϊπέι είναι έτοιμη για πιθανό πόλεμο με την Κίνα, σε περίπτωση κατάρρευσης των διπλωματικών προσπαθειών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης