Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eurobank: Στις 5 ή 9 Ιουνίου το deal με Dovalue και εφάπαξ το ποσό των 310 εκατ, όχι σε δόσεις

tags :
Eurobank: Στις 5 ή 9 Ιουνίου το deal με Dovalue και εφάπαξ το ποσό των 310 εκατ, όχι σε δόσεις
Το deal της Eurobank με την DoValue τελικώς περιλαμβάνει τίμημα 310 εκατ ευρώ το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ όχι σε 3 ή 4 δόσεις εξαμηνιαίας διάρκειας.
Στις 5 ή 9 Ιουνίου θα ανακοινωθεί το deal με την DoValue με βάση τελευταίες πληροφορίες που αποδίδουν τις καθυστερήσεις σε καθαρά διαδικαστικά θέματα, που θα κλείσουν τις προσεχείς ημέρες.
Το deal μεταξύ της Eurobank με την ιταλική Dovalue ήταν να ανακοινωθεί την Παρασκευή 29 Μαίου 2020 αλλά τελικώς πήρε αναβολή κάποιων ημερών.
Με βάση όλες τις πληροφορίες, οι καθυστερήσεις σχετίζονται με τεχνικά θέματα, θεωρούν όλες οι πλευρές ότι το deal έχει κλείσει.
Όμως από τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2020 της Eurobank προέκυψαν ορισμένα συμπεράσματα για το deal.
-H Eurobank είχε ανακοινώσει τίμημα 340 εκατ και επιπλέον 40 εκατ προμήθειες σε βάθος χρόνου.
Το deal για την πώληση του 80% της FPS της εταιρίας διαχείρισης NPEs και της τιτλοποίησης των 7,5 δισεκ. NPEs που αποκτάει η DoValue τελικώς περιλαμβάνει τίμημα 310 εκατ ευρώ το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ όχι σε 3 ή 4 δόσεις εξαμηνιαίας διάρκειας.
Η Eurobank λογιστικά θα εγγράψει το ποσό εφάπαξ.
Να σημειωθεί ότι η Eurobank θα απομειώσει τα κεφάλαια της 1,567 δισεκ. από την διαδικασία εξυγίανσης των NPEs και 135 εκατ από το carve out, αλλά θα προσθέσει τα 310 εκατ που θα πάρει για το deal πρακτικά θα μειωθούν τα κεφάλαια 1,4 δισεκ στα 6,18 δισεκ. και 14,4% δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης