Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης στο Sky News: Με δύο πρωτόκολλα το «άνοιγμα» των ελληνικών αεροδρομίων για τους τουρίστες

Θεοχάρης στο Sky News: Με δύο πρωτόκολλα το «άνοιγμα» των ελληνικών αεροδρομίων για τους τουρίστες
Ο υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι ότι ο διαχωρισμός των χωρών σε υψηλότερου και χαμηλότερου κινδύνου γίνεται με βάση τη λίστα του European Agency for the Safety of Aviation
Στην επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και στο άνοιγμα των ελληνικών αεροδρομίων για τουρίστες -που θα υλοποιηθεί βάσει δύο πρωτοκόλλων- αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, παραχωρώντας συνέντευξη στο Sky News.
«Ο τουρισμός είναι σημαντικός για ολόκληρη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα συγκεκριμένα έχει περίπου 10% του ΑΕΠ σε άμεσα έσοδα και έμμεσα περίπου το διπλό» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης.
 
Τα δύο πρωτόκολλα

Ερωτηθείς για το πότε οι Βρετανοί επισκέπτες θα είναι ίσως πάλι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έχει ανακοινώσει το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού για όλον τον κόσμο. Αυτό θα γίνει σε δύο στάδια, από 15 Ιουνίου, με τα δύο μεγάλα αεροδρόμια να δέχονται τουρίστες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και μετά την 1η Ιουλίου να ανοίγουν επίσης όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτό θα γίνει σύμφωνα με δύο πρωτόκολλα.
Επιτρέπουμε όλες τις πτήσεις αλλά θα έχουμε δύο πρωτόκολλα: Ένα για [πτήσεις από] τα αεροδρόμια που είναι στη λίστα της European Agency for the Safety of Aviation όπου θα ακολουθείται πρώτο πρωτόκολλο με πιθανή καραντίνα, και ένα δεύτερο πρωτόκολλο με δειγματοληπτικά  τεστ που θα αφορά τα αεροδρόμια που δεν είναι σε αυτή τη λίστα».
Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι ο διαχωρισμός των χωρών σε υψηλότερου και χαμηλότερου κινδύνου γίνεται με βάση τη λίστα του European Agency for the Safety of Aviation.
«Στην πραγματικότητα αυτή η λίστα ενημερώνεται κάθε εβδομάδα, οπότε θα την ακολουθήσουμε στενά και ελπίζουμε αυτή η λίστα θα γίνεται όλο και μικρότερη με τον καιρό.
Συνεπώς δεν περιορίζουμε καμία πτήση αλλά ακολουθούμε αυστηρότερα πρωτόκολλα μόνο για αεροσκάφη που προέρχονται από [αεροδρόμια] αυτής της λίστας» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης