Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Μετά τον Έβρο είμαστε σε εγρήγορση – Είμαστε έτοιμοι, δεν φοβόμαστε τίποτα

tags :
Πέτσας: Μετά τον Έβρο είμαστε σε εγρήγορση – Είμαστε έτοιμοι, δεν φοβόμαστε τίποτα
Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα υποστήριξε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι η Ελλάδα μετά τα γεγονότα στον Έβρο είναι σε εγρήγορση διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας σχετικά με την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών.
«Η εκτίμησή μας είναι ότι οι προκλήσεις αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλα πεδία, γιατί θα θέλει η Τουρκία να αντιμετωπίσει το φιάσκο του Έβρου.
Εμείς είμαστε έτοιμοι, δεν φοβόμαστε τίποτα, προετοιμαζόμαστε» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Πέτσας, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του συμβούλου εθνικής ασφάλειας, Αλέξανδρου Διακόπουλου ότι «εάν χρειαστεί, θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία», είπε ότι η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχει τους συμμάχους και τόνισε πως «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπου το ό,τι χρειαστεί, περιλαμβάνει τα πάντα».
«Ποτέ δεν έχουμε εφησυχάσει μετά τα γεγονότα στον Έβρο.
Είμαστε σε εγρήγορση» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφερόμενος στα θετικά κρούσματα στον κορωνοϊό της πτήσης από την Ντόχα του Κατάρ που εντοπίστηκαν κατά την άφιξη τους στην Αθήνα, ο κ.Πέτσας υπογράμμισε πως «προσέχουμε και προς τα έξω και προς τα μέσα».
«Έχουμε ένα καλό σύστημα ιχνηλάτησης και απομονώνουμε τα κρούσματα.
Ταυτόχρονα προσέχουμε να μην έχουμε εισαγωγές» τόνισε ο κ.Πέτσας, ο οποίος με αφορμή τις ανακοινώσεις που θα γίνουν το μεσημέρι από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Εμπορίου, Νίκο Παπαθανάση, υποστ΄ριξε ότι στις 13:00 θα προκύπτει από τις ανακοινώσεις, ότι το σύνολο της οικονομίας ανοίγει από τώρα έως την 1η Ιουλίου.
«Αυτό θα είναι ένα διάστημα που θα ανοίξουν οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης